RTL Viert De Zomer naar Zwolle

Zwolle – Zwolle is deze zomer gastheer van het nationaal aansprekende festival RTL Viert De Zomer. In Park de Wezenlanden treden op zaterdag 25 augustus artiesten van naam op voor – naar verwachting – zeker 15 duizend toeschouwers. Het festival in Zwolle wordt landelijk uitgezonden en ook nationaal gepromoot.

Burgemeester en wethouders van Zwolle willen door een uitgekiend evenementenbeleid meer mensen laten genieten van de sfeer en gastvrijheid van de Overijsselse hoofdstad. Daar hoort ook een effectief promotiebeleid bij. Het festival van RTL voldoet aan die beide ambities. De verwachting is dat de duizenden bezoekers van het aansprekende evenement in het stadspark veel mensen in contact brengt met de kwaliteiten van Zwolle. De ervaring leert dat bezoekers van dergelijke evenementen zowel op de dag zelf als tijdens een eventueel vervolgbezoek aan de stad bijdragen aan de Zwolse economie. Bijvoorbeeld door in de Overijsselse hoofdstad te winkelen of horeca te bezoeken.

Bijdrage

Om in de landelijke promotie van het RTL-evenement een duidelijk Zwols geluid te laten horen hebben burgemeester en wethouders besloten 25.000 euro bij te dragen aan de marketing rond RTL Viert De Zomer. Zwolle Marketing kan er met die investering voor zorgen dat ook dit aansprekende evenement onderdeel uitmaakt van de promotiecampagne ‘De Zwolse Zomer’.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer