Deltion diploma voor zeven Wajongeren

Zwolle – Zeven Wajongeren ontvingen dinsdagmiddag een officieel mbo-diploma van het Deltion College. De toekenning van de diploma’s was mogelijk dankzij een EVC-procedure, waarmee vrijstellingen worden verleend voor vaardigheden die ze in de praktijk hebben opgedaan. De examencommissie van Deltion stelde vast dat de ervaringscertificaten mogen worden omgezet in erkende mbo-diploma’s.

fotod.jpg
Marjolein ondertekent haar erkend diploma Aankomend Verkoopmedewerker. Ze verzilvert hiermee de praktijkervaring die ze opdeed in haar werk bij Intratuin.

Een bijzondere mijlpaal voor de deelnemers, want voor mensen met een arbeidsbeperking is het vaak moeilijk om een diploma te behalen. De uitreiking betekende de bekroning van een traject dat een jaar eerder werd ingezet onder begeleiding van de Zwolse jobcoachorganisatie ROZIJ Werk. ROZIJ Werk participeert in een landelijke pilot waarin Wajongeren via een speciale route worden begeleid naar een ervaringscertificaat. Een deel van de groep kwam zelfs in aanmerking voor verzilvering naar een officieel mbo-diploma, zoals nu bij Deltion. ‘Alle reden voor een feestje’, benadrukte Karin Hol van Deltion. ROZIJ Werk en Deltion College hopen met hun samenwerking in de toekomst meer Wajongeren op weg te helpen naar een kansrijke positie op de arbeidsmarkt.

Vijf van de zeven deelnemers gingen naar huis met het diploma Assistent Verkoopmedewerker, daarnaast werden ook de diploma’s Assistent Operator en Assistent Logistiek Medewerker uitgereikt.Werken naar vermogenDit initiatief sluit goed aan bij de aanstaande Wet Werken naar Vermogen die in werking treedt per 1 januari 2013.Met deze wet wordt beoogd om iedereen die (deels) kan werken te laten deelnemen aan het arbeidsproces. Dat is wenselijk omdat is voorspeld dat onze nationale arbeidsreserves de komende jaren zullen krimpen.

Artikel delen:

Reageer