Ambelt leerlingen willen Alpe d’Huez beklimmen

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt gaan op 12 mei 2012 de Alpe d’Huez beklimmen. Om dit te kunnen doen moet er geofend worden. Dat gebeurde boijvoorbeeld dinsdagmiiddag bij fitnesscentrum Fit For Free aan de Ceintuurbaan, waar de jeugd een eerste spinningclinic kreeg. Later in de middag werd bij de school aan de Dr. Hengeveldweg een aftrapbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst werden ouders van de betrokken leerlingen, sponsors, pers en overige genodigden bijgepraat over het project ‘Op weg naar top’.

 

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_01.jpg

De leerlingen en docenten vertrekken op donderdag 10 mei 2012 richting de Franse Alpen. Op zaterdag 12 mei 2012 staat de beklimming op het programma, een dag later vertrekken de leerlingen weer richting Nederland. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Special Heroes, een ambitieus sporstimuleringsproject onder de vlag van het NOC/NSF. De Ambelt is een school voor gedragsondersteunend onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers verdeeld over locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. De Ambelt biedt in deze regio aan leerlingen in het regulier onderwijs ambulante begeleiding. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit.

 

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_02.jpg 

 

07-02-2012_special_heroes_ambelt_04.jpg

 

07-02-2012_special_heroes_ambelt_03.jpg

Voorbereiding

Regionaal Projectleider Special Heroes Mark Leeflang: “Dit gaat een uniek project worden in de toch al rijke geschiedenis van de Ambelt. Voor Special Heroes moet het een geslaagde afsluiting gaan worden van het eerste projectjaar binnen de Ambelt. We zijn op dit moment druk bezig om het trainingsprogramma samen te stellen. Omdat er leerlingen en medewerkers van verschillende locaties naar Frankrijk gaan, is dit een behoorlijke puzzel. Het is de bedoeling dat we met een groep van 18 leerlingen en 12 docenten naar de bekende Alpe vertrekken. Met wielerverenigingen in Deventer, Zwolle en Apeldoorn zijn de eerste afspraken gemaakt om het trainingsprogramma vorm te geven. De Zwolse beroepswielrenster Loes Gunnewijk zal onze leerlingen van tips voorzien tijdens de voorbereiding”.

07-02-2012_special_heroes_ambelt_05.jpg
De Zwolse wielrenster Loes Gunnewijk geeft professioneel advies.

Sponsors gezocht!

De leerlingen van de Ambelt die gaan deelnemen, zoeken zelf een sponsor. Leeflang: “Leerlingen gaan fietsen voor het goede doel. We hebben gekozen ‘voor onze buren’ van het Ronald Mc Donaldshuis in Zwolle. Voor dit omvangrijke project is Special Heroes nog op zoek naar sponsors. De komende maanden moeten we nog wat financiën zien binnen te krijgen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden. Als Ambelt zijn we in staat om iets terug te doen voor geïnteresseerden want we beschikken over een modern arbeidstrainingscentrum, waar we werkzaamheden kunnen verrichten in combinatie met een sponsordeal, zonder commercieel belang overigens. Dit maakt het interessant voor bedrijven want er is sprake van een win win situatie”.

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_03.jpg

Bestuursvoorzitter van de Ambelt de heer Prins is blij met deze ontwikkelingen:

“Het is belangrijk dat onze leerlingen volop deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Sport is daarbij één van de mogelijkheden. En wat geweldig dat er nu de uitdaging is om de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit wordt een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen.”

Voor informatie over dit project: leeflang@specialheroes.nl

Zie ook: www.ambelt.nl

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_04.jpg

07-02-2012_special_heroes_ambelt_01.jpg

07-02-2012_special_heroes_ambelt_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer