Zwolse Grachtentocht primeur voor Zwolle

Zwolle – Voor aankomende zaterdag 11 februari hebben een groep enthousiaste ondernemers de hoofden bij elkaar gestoken om een schaatstraject over de Zwolse stadsgrachten te maken. Er zijn momenteel nog een 2 bruggen waar de schaatsers niet onderdoor kunnen, hier gaat de organisatie tapijt neerleggen om te klunen. Voor de rest moet de eerste editie van de Zwolse Grachtentocht mogelijk zijn. Het parcours gaat vanaf het Rodetorenplein rechtsaf de gracht op, gelijk weer rechtsaf de Thorbeckegracht op en aan het einde wederom rechtsaf weer terug naar het Rodetorenplein.

04-02-2012_schaatspret_thorbeckegracht_03.jpg

Op meerdere plaatsen langs het parcours staan koek en zopie gelegenheden om ook de inwendige mens te versterken. Het comité is op dit moment nog op zoek naar een paar blaasorkesten om de nodige sfeer te brengen. De organiserende ondernemers zoeken nog wel vegers om het sneeuw van het ijs te krijgen. Ook willen de ondernemers bewoners langs de gracht uitnodigen om een paar stoeltjes op het ijs te zetten en schaatsers al dan niet belangeloos te voorzien van een kopje chocolademelk o.i.d. De deelnemende horecabedrijven langs de route zullen naast een stempelpost ook een terrasje plaatsen op het ijs. Vanaf 11.00 uur zullen er 2 caravans op het Rodetorenplein staan waar de startbewijzen gehaald kunnen worden. Deelname is waarschijnlijk gratis! Ook zal er vertier zijn voor jong en oud. Vanaf 12.00 uur is het startschot. Deelnemers krijgen een aandenken en een oorkonde. Aanmelden kan via zwolsegrachtentocht@live.nl.

Artikel delen:
Reacties 59
 1. Geweldig idee! Hoe lang is het geleden dat je met z'n allen op onze grachten kon "lopen"?

  Link-WLZ: met treffende plaat uiteraard! doorgestuurd. De 1 komt al terug: niet aanwezig. Is bezig met Blokzijlermerentochtvoorbereiding 8)

 2. Iedereen vindt het leuk, maar wie gaat vegen of laten we dat dan weer van die andere afhamgen? Organistaie: wanneer gaat er geveegd worden? Ik wil wel helpen maar moet dan wat regelen met m'n werk.

 3. Leuk initiatief!

  Ben alleen wel benieuwd of een eventuele elfstedentocht a.s. zaterdag niet teveel roet in het eten zal gaan gooien. Volgens de geruchtenmachine op twitter lijken alle pijlen voor de tocht der tochten zich te richten op zaterdag…

 4. Super initiatief!

  Over de elfstedentocht.. die wordt inderdaad waarschijnlijk zaterdag, of de weersveranderingen moeten er voor zondagmiddag beter uit komen te zien.

  Ook in de nacht van zaterdag op zondag wordt strenge vorst verwacht. De verwachting blijft dat zondag de dooi inzet. ,,Dan zie je de temperaturen oplopen tot 3 tot 4 graden, sommigen zeggen zelfs 6 graden", aldus de zegsman

 5. Ik snap niet dat er nu geklaagd word en de organiserende ondernemers met de last van het baanvegen worden opgezadeld.
  Vroeger stonden er altijd mannen die door middel van fooien iets bij wilden verdienen de baan te vegen.
  Ik kreeg van mijn moeder altijd een paar dubbeltjes mee voor de baanveger.
  Als iedereen wat los geld meeneemt zult je zien dat de baan prima geveegd word. De vegerman die het meest zijn best doet verdient het meest.

 6. Ikke, volgens mij klaagd er niemand over en wordt er juist hulp aangeboden. Er wordt alleen gevraagd naar duidelijkheid, is er hulp nodig? doet de organisatie het zelf of wordt het terplekke geregeld?

 7. Volgens mij kun je je als vrijwillger voor het vegen aanmelden bij Las Rosas of De Castelijn. Contact via Twitter is de kortste klap.
  Je kunt natuurlijk ook gewoon spontaan de gracht opgaan en gaan vegen.

 8. Hoe is het met de HORECA-Spandoek-sponsorladder?

  Na verluidt moet je d'r wel 1000 neertellen wil je met je spandoek in de top 3 komen :D:D:D Verwacht veel van deze toch (minstens) te kluunen accomodatie waar Hendrik de scepter zwaait[/url].

 9. Mooi! Mijn moeder woont daar tegenover het Beugeltje, ga zaterdag dus bij moeders op visite :)) Hulde ook voor Johan Weber, die daar een mooie baan geveegd heeft waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

 10. wat ik mij afvraag… is of het ijs overal wel sterk genoeg is. Vandaag fietste ik over het brugje daar achter de vd en links van de brug werd bij het beugeltje druk geschaatst maar rechts gebeurde niets en vond ik het er ook niet echt mooi of veilig uitzien…

 11. :D:D:D Wat een tegenstelling he…show en een zelfs van dominee Gremdaat balende Wennemars & …..eindelijk daar is ie weer KOOS P. die vraagt wat de fantastische voorzitter nog meer te melden heeft.

  Nico D. is ook in vorm trouwens.

  's kijken of de vegersclub al teruggemaild heeft.

 12. Emiel = bikkel…hoor, lees en zie ook veel lange afstansschaatsers om me heen. Kinderen schaatsen ook veel….maar zal nu passief toeschouwer zijn zaterdag. Aanmoedigend, met een sapje midden in de gezelligheid. Doe je best!

  OWWWWWwwwwwwwwwwww Zwolluh; slecht nieuws 😮

Reageer