Getuigen gezocht van gewelddadige roof

Zwolle – In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari om ca 01.00 uur wordt op de parkeerplaats van het Cibapcollege (achterzijde Nijverheidstraat) een 32-jarige man uit Zwolle beroofd. 

 

politie_logo_4.jpg

 

De Zwollenaar deed op dinsdag 7 februari aangifte. Hij verklaarde de bewuste nacht al op de hoek Monteverdilaan/Nijverheidstraat aangesproken te zijn door twee jongens. Op de parkeerplaats van het Cibapcollege werd hij door beide jongens tegen de grond gewerkt en tegen het hoofd getrapt. Nadat de man onder bedreiging van een wapen zijn portemonnee heeft gegeven, gaan de beide jongens er vandoor in de richting van de Monteverdilaan. De beschrijving van de jongens luidt als volgt: getint uiterlijk, tussen de 18 en 25 jaar oud. Eén van de jongens had dreadlocks en vermoedelijk een snor en de ander had kort haar. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u in de nacht van donderdag 26  op vrijdag 27 januari in de genoemde omgeving iets gezien wat met dit voorval te maken heeft? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Bel M, 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Misschien had hij zijn auto er geparkeerd? Zodoende kon hij gratis parkeren en de mensen in de wijk niet tot last zijn en toch lekker de stad in…dan is het daar misschien wat later geworden dan verwacht.
  Bovenal: maakt geen zak uit! Dat werkschuw tuig heeft iedereen met rust te laten! Niet alleen mensen die op een drukke plaats zijn!


  Maak melding

 2. Nope, maar ik vind het tuig omdat ze iemand beroven. En ik vind ze werkschuw, omdat ze sneller/met minder moeite aan geld proberen te komen dan wanneer ze voor hun geld zouden werken. 😉


  Maak melding

 3. Ik zeg ook niet, dat ze geen baan hebben. Ik zeg alleen dat ze op moment van overvallen gaan voor de “gemakkelijke” weg. Dat noem ik werkschuw. Ze zouden in de tijd van overvallen ook nog een baan kunnen nemen als ze schijnbaar meer geld nodig hebben dan dat ze met hun werk verdienen.


  Maak melding

 4. Bericht door Natascha, op 8 februari 2012 om 15:26
  Dat eerste eens, maar dat tweede dat weet je gewoon simpelweg niet, een crimineel hoeft niet per definitie geen baan te hebben…

  Dat klopt, maar het is wel gajes.
  Je zult ze maar werkgever van dat gajes zijn.


  Maak melding

 5. Pff blijkbaar moet je tegenwoordig een wapen bij je dragen,….
  om jezelf te kunnen verdedigen.
  Zwaarder straffen zulke mensen.
  Vreselijk, hoe gestoord ben je om anderen pijn te willen doen om wat voor reden dan ook.
  🙁


  Maak melding

Reageer