Drie watertappunten in Zwolse binnenstad

Zwolle – Vanaf dit voorjaar is het mogelijk om in de Zwolle op drie plekken schoon drinkwater te drinken. De gemeente Zwolle plaatst drie openbare watertappunten waar iedereen gebruik van kan maken.

De watertappunten komen op het Rodetorenplein, Grote Markt en Stationsplein. Mogelijk wordt ook in Park de Wezenlanden een watertappunt geplaatst. Dit wordt nog onderzocht. Het eerste tappunt  wordt naar verwachting op Wereldwaterdag (22 maart aanstaande) in gebruik genomen. Vitens draagt een deel van de aanlegkosten. De aankoop en het plaatsen van de tapkolommen en het onderhoud zijn voor rekening van de gemeente Zwolle.

“Behalve dat het gratis water uit de watertappunten past bij een gastvrije stad, dragen we indirect ook bij aan de gezondheid in de Derde Wereld”, aldus wethouder Filip van As. De watertappunten maken deel uit van jointhepipe.org, een sociaal netwerk dat de langste waterleiding ter wereld wil bouwen zodat iedereen over schoon drinkwater kan beschikken. Hiervoor verkoopt Join the Pipe via haar website (www.jointhepipe.org) flessen, karaffen en de tappunten. De opbrengst hiervan komt ten goede aan waterprojecten in de wereld.

Met deze drie waterkranen komt het college tegemoet aan de GroenLinks motie ‘loop naar de pomp’.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Goed initiatief! Hopelijk worden ze wel goed onderhouden zodat de hygiene gewaarborgd blijft. Want je hebt niks aan schoonwaker als de hygiene van likmeversie is 🙂


  Maak melding

 2. Als ze het leuk en en creatief zijn sluiten ze op de Grote Markt de oude waterpomp bij de leugenbank weer aan op het waterleidingnet.
  Maar het zal wel weer een flitsende roestvrijstalen zuil worden met veel reclame erop


  Maak melding

 3. Als het vanaf dit voorjaar pas mogelijk zal worden om op 3 plekken schoon drinkwater te drinken in Zwolle…….. wat komt er dan bij mij thuis uit de kraan? 😮

  😛


  Maak melding

Reageer