Alfred Doorn bouwt bijbelverhalen met Lego

Zwolle – Zwollenaar Alfred Doorn is momenteel bezig met het bijzondere project "De tien mooiste bijbelverhalen van Zwolle" in Lego. In het kader van dit project bouwt Doorn elke maand het bijbelverhaal van de maand. Ook organiseert hij op 18 februari een Lego dag in de Fonteinkerk te Stadshagen.

flyerbijbellego.jpg

Op deze dag zullen de verhalen die tot nu toe door Doorn gebouwd zijn te zien zijn. Deze worden natuurlijk uitgestald rondom de Peperbus en basiliek, die de hobbyist al eens van Lego bouwde. Want het zijn natuurlijk de verhalen van Zwolle. Maar er is nog veel meer te doen: Voor de kinderen t/m 3 jaar is er een Duplo hoek. Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een bouwwedstrijd, waarmee prijsjes te winnen zijn. Er is een bijbelverhalen quiz, gemaakt door de kinderen van de Fontein. Er is erg veel Lego om naar te kijken, zowel van jeugdige getalenteerde bouwers uit de Fontein, als entousiaste volwassen Lego-fans uit de omgeving. Zo zal er een enorme hijskraan zijn, veel (NS)-treinen, de Zwolse peperbus en de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, allemaal gebouwd met Lego. En je kunt natuurlijk ook gewoon even rondkijken in de Fontein. Alles is er op gericht om een gezellige dag te beleven. De dag wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.30 uur in de Fontein, Sterrenkroos 56 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Paul van Buuren:
    Yup, ken http://www.thebricktestament.com al jaren. Prachtige website waarop allerlei bijbelverhalen in Lego zijn nagespeeld.
    Het project hier in Zwolle is dus niet helem√°√°l origineel, maar in mijn ogen wel een goede en ludieke manier om de bijbelverhalen bij de kinderen bekend te maken.


    Maak melding

Reageer