First lady Zambia bezoekt zorgopleidingen Landstede

Zwolle – Na een plechtige ontvangst en een korte introductie door bestuurder Marc Westenberg en directeur Jan Nijhuis, begon de rondleiding door de praktijklokalen. Presidentsvrouw dr. Christina Kaseba-Sata van Zambia bracht, samen met een imposant gevolg van vijftien landgenoten, vanmiddag een bezoek aan de mbo-zorgopleidingen van Landstede aan de Fuchsiastraat in Zwolle. Eerder deze week was de delegatie te gast op verschillende locaties in de regio, waaronder het UMC Radboud in Nijmegen en het Gelre-ziekenhuis in Apeldoorn. Ook opende ze een benefietconcert in Epe. Met het bezoek aan Landstede sloot mevrouw Kaseba-Sata haar tour af.

08-02-2012_first_lady_zambia_bij_landstede_fuchsiastraat_03.jpg

De Zambiaanse First lady wil de gezondheidszorg in Zambia en vooral de opleidingen verpleegkunde en verloskunde op een hoger niveau brengen. Met grote interesse liet de presidentsvrouw zich informeren door verpleegkunde studenten en docenten van Landstede. Rode draad daarbij was de hoge kwaliteit van de opleidingen, het praktijkleren en de samenwerking met zorginstellingen. In de zogenaamde skillslabs demonstreerden studenten verpleegkundige handelingen die ze tijdens de opleiding hebben geleerd. Na een onderhoud tussen Nederlandse en Zambiaanse artsen, docenten, studenten en bestuurders werd het bezoek afgesloten.

08-02-2012_first_lady_zambia_bij_landstede_fuchsiastraat_02.jpg

08-02-2012_first_lady_zambia_bij_landstede_fuchsiastraat_04.jpg

08-02-2012_first_lady_zambia_bij_landstede_fuchsiastraat_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik heb niet echt het idee dat de plaatselijke ziekenhuizen erg veel zullen opschieten met deze dure plezierreisjes van dit soort “First Ladies”


    Maak melding

  2. Dit werkbezoek aan Nederland zal een grote invloed hebben op de gezondheidszorg en opleiding in Zambia.
    Er zijn zoveel ervaringen uitgewisseld en zoveel hulp aangeboden dat deze reis het meer dan waard was.
    Zambia is weer op de kaart gezet. het heeft veel geld en steun opgeleverd.


    Maak melding

Reageer