Stille tocht voor overleden dakloze man

Zwolle – Vrienden van de dakloze man, die maandag in Zwolle dood werd gevonden, houden vrijdag een stille tocht ter nagedachtenis aan hem. Dat staat op de website van RTV Oost.

De tocht begint om 14.30 uur bij daklozenopvang De Herberg en volgt dezelfde route, die het slachtoffer dagelijks liep. Het lichaam van de overleden dakloze is ondertussen overgebracht naar Utrecht. Van daaruit wordt het door de familie naar Marokko gebracht, omdat de man in zijn geboorteplaats wordt begraven.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ach zinloos, wat een zinloze opmerking nu weer…

  Er zijn mensen die deze stille tocht organiseren. Daaruit blijkt hun betrokkenheid. En betrokkenheid is nu eenmaal een speciaal iets. Daarom mijn respect voor deze stille tocht.

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 2. Waar gesproken Quesjer

  Er zijn mensen die deze stille tocht organiseren. Daaruit blijkt hun betrokkenheid. En betrokkenheid is nu eenmaal een speciaal iets. Daarom mijn respect voor deze stille tocht.

  Sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 3. Als ik dit lees, denk ik uiteraard,hoe kan dit gebeuren.
  Het was koud, hij had zelf naar de Herberg kunnen gaan.
  Of was het feit dat er alcohol in het spel is, dan een reden om hier niet naar toe te gaan (huisregels).
  Alcoholgebruik is altijd een heet hang ijzer in deze wereld, maar iemand die niet onderdak heeft, en met dit weer op straat leeft, zal ook eerder alcohol nuttigen, is er nog nooi iemand op het idee gekomen om net als bij drugsgebruikers een beheersbare gebruikersruimte te creeren voor deze doelgroep, die toch al overal bijna wordt weggejaagd.  Maak melding

 4. Een situatie als eerder bij Joop van Ommen in de containers bij de WRZV? Dat mag niet van de gemeente. Daarom is die Herberg er gekomen.
  Nergens in Zwolle mag je je bij een opvang lamzuipen of volspuiten. Of neem jij dat iemand in huis?


  Maak melding

 5. Wat ik begreep van de reportage van RTV Oost is dat ze hem gezocht hebben en dat hij waarschijnlijk door alcoholgebruik en kou niet meer in staat was de Herberg te bereiken. Drinken is in die extreme kou levensgevaarlijk doordat je de kou niet voelt in combi met dat het de bloedvaten verwijdt en je dus extra snel afkoelt. Fijn dat zijn bekenden hem met een tocht gedenken. Zijn dood was eenzaam en triest.


  Maak melding

 6. Bericht door @Eileen, op 8 februari 2012 om 23:00
  Je hebt een gebruikersruimte in Zwolle hoor, valt onder Tactus
  .

  Ja en? Weet je waar die is? Juist een heel eind verder.

  Dame je hebt het juist personeel en bewoners zijn hem wezen zoeken.


  Maak melding

 7. Stille tochten zijn allang hun doel voorbij geschoten…

  Plus daarbij als dergelijke instellingen om alcohol -en drugverslaafden op te vangen bij mensen in de buurt komen te staan dan protesteert iedereen tegen, want niemand wil dat ‘schorem’ in de buurt hebben. Maar wordt men geattendeerd dat er heus wel dergelijke zaken als bijv. een gebruikersruimte is voor deze mensen dan gaan er ‘opeens’ mensen zeuren dat het ‘te ver’ van de bewoonde wereld afstaat…Beetje hypocriet niet?


  Maak melding

 8. De stille tocht gaat van Herberg naar het stadhuis, van daar naar het stadskantoor, en terug naar de locatie bij de A28 waar de 51-jarige Said gevonden is. Het lijkt dan wel een protestmars als ze langs de gemeentelijke instanties gaan.


  Maak melding

 9. Diezedame, wat is dan het doel van een stille tocht? Volgens mij vooral om als nabestaanden, vrienden en allen die zich aangesproken voelen iemand te gedenken die op een niet natuurlijke manier is overleden. Het is een nieuwe rite geworden. Prima toch? En als het bedoeld is om de aandacht te vestigen op de problematiek van het grote aantal daklozen, ook prima. Wat kan er mis zijn met een stille tocht?
  En ik denk dat je klacht over hypocrisie berust op een misvatting over de opmerking van Derk. Deze meneer was vlakbij de Herberg, waar hij welkom was, maar kon deze door de extreme koude omstandigheden in combi met andere factoren, niet meer bereiken. Dan ligt het niet voor de hand dat hij een nog verderweg gelegen locatie wel zou hebben kunnen bereiken. Het is in en in treurig.


  Maak melding

 10. Daarom loop ik morgen mee een mens is een mens en ik heb een keer een begrafenis gezien van een zwerver met enkel een persoon van humanitas Nee dat verdiend geen een mens!


  Maak melding

 11. @Dieze-dame die ruimte in de herberg is er niet alleen voor alcohlisten en gebruikers, loop er eens en dag mee dan gaan je ogen open. er is veel meer leed als dat jij denkt.


  Maak melding

 12. Oke kan maar wat ik hypocriet vind is dat je dus een gebruikersruimte en hostel moet afzonderen van de bewoonde wereld. Is dat niet je ogen sluiten voor de ellende die bij deze maatschappij hoort? Zet het maar weg dan zie je het ook niet.


  Maak melding

 13. Ongeveer 50 personen deden aan de stille tocht mee. Voornamelijk cliënten van De Herberg. Ze droegen bloemen en een foto van Said met zich mee tijdens de wandeltocht.


  Maak melding

 14. Ik beweer ook juist niet dat dat in orde is. Wat dat betreft woonde ik mooi in de driehoek van Bonjour, Herberg en de oude nachtgebruikersruimte op de pannekoekendijk. Ik wilde juist zeggen dat wanneer er plannen worden aangedragen om dergelijke instellingen in bijv. een woonwijk te zetten iedereen maar roept dat men dat niet wil in het kader van veiligheid o.i.d. Maar als er zo iemand komt te overlijden veel mensen zich zogenaamd geroepen voelen om het opeens heel erg te vinden…


  Maak melding

 15. Dat ben ik met je eens Dieze-dame, helaas zijn er mensen die om het kort gezegd te hebben aan lager wal komen. Maar deze mensen hebben ook recht om hun leven weer op te bouwen. En inderdaad wat je zegt als ze er mee geconfronteert worden dan is het bah, ga weg en die junk, verslaafde ect. Ik heb respect voor de hulpverleners en de vele vrijwilligers die toch de moeite nemen deze mensen te wilen helpen. Maarja je moet natuurlijk wel willen dan is de helft al gewonnen.

  Dat mensen hiet sugereren dat die niet welkom zou zijn is bagger, zegt veel over de poster van het bericht.


  Maak melding

Reageer