Reinier Paping start Zwolse Grachtentocht

Zwolle – Een Rondje Zwolle, maar dan op de schaatsen. Dat kan zaterdag 11 februari tijdens de eerste Zwolse Grachtentocht! Niemand minder dan Elfstedentocht legende, en winnaar van de Tocht der Tochten in 1963, Reinier Paping zal 12.00 uur het startschot voor de schaatstocht lossen.

ijsmeesters_grachtentocht.jpg

Het is niet de eerste keer dat je een rondje over de grachten van Zwolle kan schaatsen, maar wel speciaal. Zeker als een groepje ondernemers een 3 kilometer lange tocht organiseren waarbij voor catering, muziek en een aandenken wordt gezorgd. Woensdagmiddag gingen de ijsmeesters van de organisatie het ijs op om de ijsdikte op de grachten te meten, en hun conclusie was dat het ijs in Zwolle beter is dan de ijsvloer van de inmiddels afgelaste Elfstedentocht editie van februari 2012. Het parcours gaat vanaf het Rodetorenplein rechtsaf de gracht op, gelijk weer rechtsaf de Thorbeckegracht op en aan het einde wederom rechtsaf weer terug naar het Rodetorenplein. Meer dan 300 schaatsliefhebbers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de toertocht via de website www.zwolsegrachtentocht.nl.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Geweldig wat een paar enthouisate ondernemers in zo’n korte tijd teweeg kunnen brengen. Bedankt voor dit geweldige inititief en al jullie werk.


  Maak melding

 2. Hoe’st eigenlijk elders in Zwolle buiten de ijsbaan?

  Houdt de Milligerplas al? Lijkt me niet.
  Elders in Stadshagen is het verschrikkelijk goed toeven….zeker nu de verlichting het al een tijdje wél doet. Ruim rond het Cultuurhuis

  Uit Zuid lijken er veel naar Windesheim te gaan. 3 a 4 kleigaten??best groot??maar ook megadruk nu…hoor ik uit betrouwbare bron.

  Aa-landen-Holtenbroek-Berkum?


  Maak melding

 3. ze zijn niet zo vlot met berichtgevingen op deze site. dus als het een uur voor aanvang van de tocht erop staat. kijk ik er niet eens raar van op :P:)


  Maak melding

 4. heb netjes bericht gehad over de startbewijzen en de site is geupdate nog vanavond. Dat afblazen is flauwekul van iemand die denkt grappig te zijn….


  Maak melding

 5. Ik zag vanavond 1 man heel druk met een baanveger in de weer, zelfs in het donker zag ik hem nog gaan, hoera voor deze persoon die er een mooi schaatstochtje van maakt op deze manier. Heb er helemaal zin aan.


  Maak melding

 6. @ Freddie/organisatie; dus helemaal ONZIN dit

  Bericht door blaagje, op 9 februari 2012 om 14:06
  mischien omdat het niet doorgaat.schijnt dat het water gezakt is en helemaal niet meer veilig is.

  …mooi dat ze zo aan het vegen zijn. Hoef schijnbaar niet te komen, mail is nl niet beantwoord. Super dat ze zo snel zoveel vrijwilligers hebben.

  Veel plezier….kom zeker kijken; verwacht namelijk ook dat de sfeer na afloop nog ff blijft hangen.


  Maak melding

Reageer