Frion verhuist naar kantoorpand Govert Flinckstraat

Zwolle – Donderdagmorgen ondertekenden Annamiek van Dalen, bestuurder Frion en Dick Huiskamp, directeur/medeaandeelhouder, Phidias de huurovereenkomst voor een nieuw kantoorpand. Het pand is van Phidias en bevindt zich aan de Govert Flinckstraat 31 in Zwolle. DLH Ontwikkeling neemt de ontwikkeling voor haar rekening. Hiermee is de bouw van een nieuwbouwlocatie aan de Kranenburgerweg definitief van de baan. Met het nieuwe pand worden de wensen die Frion heeft vervuld. Frion wil in september 2012 het kantoorpand betrekken.

ondertekening_nieuw_kantoor.jpg

Frion heeft al een aantal jaren de wens om de medewerkers van de ondersteunde afdelingen in Zwolle onder te brengen in één duurzame locatie in plaats van drie verschillende kantoorlocaties. Een andere wens is het Zoekplein, de multimediatheek voor cliënten van Frion, een goede plek geven. De bedoeling was om hiervoor een nieuw centraal kantoor aan de Kranenburgweg te bouwen. Dichtbij de woon- en werklocatie voor cliënten van Frion bij het Prunuspark. Hier is uiteindelijk van afgezien. Door procedures en fundamentele bezwaren zou het te lang gaan duren voordat de organisatie misschien kon starten met de bouw. Daarnaast waren er telkens nieuwe ontwikkelingen waardoor het niet verstandig was om zelf nog nieuw te bouwen.

Frion besloot om zich te richten op andere mogelijkheden. Er is gezocht naar een bestaand kantoor dat aangepast kan worden aan de wensen van Frion. Die zijn: efficiënt met vierkante meters omgaan, duurzaam met een goed energielabel, de medewerkers van de ondersteunende afdelingen werken vanuit één kantoorpand, reductie van huisvestingskosten, een mooie plek voor het Zoekplein, een kantoorpand dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, dichtbij de snelweg ligt en centraler ten opzichte van de bijna 90 woon- en werklocaties die Frion heeft. Met het nieuwe pand kan hier aan worden voldaan.

Artikel delen:

Reageer