Lesmarathon als protest tegen de lesurenstrijd

Donderdag 10 en vrijdag 11 mei a.s. organiseert de leerlingenraad van het Meander College een lesmarathon. Hiermee wil de raad op ludieke wijze protesteren tegen de aangepaste (verzwaarde) lesroosters voor leerlingen en docenten. Tevens wil de leerlingenraad hiermee aantonen dat verhoging van de kwantiteit leidt tot een verlies aan kwaliteit van de lessen. De aftrap van de lesmarathon is om 16.00 uur, en zal feestelijk worden ingezet door de Meander Bigband.

Het is allemaal begonnen met het feit dat de onderbouw plotseling 8e lesuren op het rooster kreeg. Het was op school een ongeschreven regel dat in ieder geval de eerste en de tweede klas maximaal 7 lesuur per dag hadden, wat halverwege het jaar veranderde. De leerlingenraad moest hier wel op reageren; daar zijn ze tenslotte voor. Eerst is er een brief geschreven naar rector Lucas dat als dit niet zou veranderen, er acties zouden komen. Uiteraard deed de school daar niets aan; zij kunnen ook niets veranderen aan deze lestijdproblematiek. Er moest dus actie worden ondernomen. Al gauw onstond het idee voor een lesmarathon. Het idee hierachter is dat wanneer de kwantiteit van de lessen zoveel toeneemt, de kwaliteit achteruit gaat (aan het einde van de marathon is iedereen nauwelijks nog in staat om informatie op te nemen).

Na de laatste roosterlessen op donderdag gaan de lessen dus door. ’s Nachts wordt er tevens een film gekeken en moet er natuurlijk worden gegeten. Om de drie lesuur is er een pauze, maar verder gaan de lessen gewoon door. Op vrijdag hebben de leerlingen gewoon les totdat hun normale rooster is afgelopen.

Zowel de leerlingen als de docenten hebben zich vrijwillig opgegeven. Er zullen ongeveer 270 leerlingen komen, er zullen gastlessen worden verzorgd en een grote groep leraren is bereid gevonden om ook mee te doen aan dit ludieke protest tegen een landelijk probleem.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. Ik denk niet dat de kindertjes van Stulen ook komen hoor Wilbert. Dan komen ze i.p.v. lesuren, rusturen tekort en dat is niet goed voor de concentratie.
  Wel een leuke actie trouwens. Ben benieuwd welke docenten hier aan mee werken.


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig stukje reclame van het Agnieten college.
  Als deze school gewoon in staat was geweest om hun rooster vanaf het begin goed op orde te hebben was een verzwaring van het rooster helemaal niet nodig geweest.
  Ik weet niet of het de bedoeling is dat de uren van dit “feestje” gaan meetellen aan het totaal aantal uren wat er op scholen gedraaid moet worden. Als dit wel zo is, dan mag de Onderwijsinspectie wat mij betreft deze school sluiten.


  ⚠️ Meld

 3. Dit stond erover in de Stentor

  Meander haalt Binnenhof
  door Yang Yang Chiu

  ZWOLLE – De leerlingenraad van het Agnieten College locatie Meander heeft het tot op het Binnenhof geschopt. De lesmarathon van donderdag en vrijdag, een ludieke protestactie van de scholieren tegen de lesurendiscussie, heeft geleid tot kamervragen aan staatssecretaris Marja van Bijsterveld van onderwijs. Indiener van de kamervragen is PvdA’er Margot Kraneveldt, voorheen kamerlid van de Lijst Pim Fortuyn.

  Zij werd op het spoor gezet door Zwollenaar Erik Stulen, groot voorvechter van de lesurennorm in het voortgezet onderwijs en vader van twee leerlingen van het Meander. In zijn schrijven aan de onderwijsinspectie, pers en politiek rept Stulen over een ‘onverantwoorde actie die te bizar is voor woorden’. “Leerlingen worden onnodig uitgeput en na een lesdag van acht lesuren zijn leerlingen absoluut niet meer in staat om nog enige lesstof tot zich te nemen. Ook de volgende ochtend zullen de leerlingen door oververmoeidheid niet in staat zijn de lessen te kunnen volgen. Professionele begeleiding is niet eens door de school geregeld.”

  Kamerlid Kraneveldt wil van de staatssecretaris onder meer weten of zij het eens is met de stelling dat de urennorm ‘gewoon via een deugdelijk regulier lesprogramma moet worden gehaald’ en ‘welke bevoegdheden de onderwijsinspectie heeft om in dit soort zaken pro-actief op te treden’.

  Leon Lucas, rector van het Meander, vindt het ‘jammer dat humor en ernst niet van elkaar onderscheiden kunnen worden’. “De leerlingen hebben de lesurendiscussie als het ware uitvergroot. Wij vinden het een geweldig staaltje humor en verlenen alle medewerking aan de actie.”

  Een poging van het Meander om lesurentekorten te compenseren is het bepaald niet. “Onderwijstijd is verplicht voor iedereen. Dat is deze lesmarathon niet. Sterker nog, leerlingen moesten zich apart opgeven en schriftelijke toestemming van de ouders hebben.”

  Zo’n twee- tot driehonderd leerlingen – niet iedereen blijft overnachten – en dertig docenten zijn donderdag en vrijdag non-stop op school.

  “Ik heb nog contact gehad met Kraneveldt”, meldt Lucas. “Dat was al te laat. De vragen waren al ingediend. Eenmaal gesteld, kun je kamervragen niet meer intrekken.” Daarop heeft Lucas gebeld met staatssecretaris Van Bijsterveldt: “Ik heb tegen haar gezegd dat het een geintje is en haar het dringende advies gegeven er niet te serieus op in te gaan. Nu maar hopen dat deze vragen niet al te veel tijd vergen van al die drukke en duurbetaalde mensen in Den Haag.”  ⚠️ Meld

 4. Kan de oudste geloof ik wel onder de hoede van hr. Lucas laten:

  “Ik heb nog contact gehad met Kraneveldt”, meldt Lucas. “Dat was al te laat. De vragen waren al ingediend. Eenmaal gesteld, kun je kamervragen niet meer intrekken.” Daarop heeft Lucas gebeld met staatssecretaris Van Bijsterveldt: “Ik heb tegen haar gezegd dat het een geintje is en haar het dringende advies gegeven er niet te serieus op in te gaan. Nu maar hopen dat deze vragen niet al te veel tijd vergen van al die drukke en duurbetaalde mensen in Den Haag.”


  ⚠️ Meld

 5. Geweldig stukje reclame van het Agnieten college.
  Als deze school gewoon in staat was geweest om hun rooster vanaf het begin goed op orde te hebben was een verzwaring van het rooster helemaal niet nodig geweest.
  Ik weet niet of het de bedoeling is dat de uren van dit “feestje” gaan meetellen aan het totaal aantal uren wat er op scholen gedraaid moet worden. Als dit wel zo is, dan mag de Onderwijsinspectie wat mij betreft deze school sluiten.

  Wonderlijk dat mensen een ludieke actie niet als zodanig kunnen beschouwen. De tijd wordt inderdaad niet meegeteld als onderwijstijd. Dat kan ook niet eens zolang het een vrijwillige actie is. (leerlingen worden niet verplicht tot deelname)
  Feit is gelukkig wel dat er nog eens goed de aandacht wordt gevestigd op de kwestie ‘kwaliteit of kwantiteit’.


  ⚠️ Meld

 6. Meander vandaag in de Volkskrant met paginagroot artikel.

  Eind april 2007: nu al 150 uur te weinig lesuren gepland op Meander!! Maar liefst 30 procent van alle scholen voor Voortgezet Onderwijs in Nederland kan wel aan de wetteljke minimumnorm van 1248 lesuren van 50 minuten voldoen. Waarom dan het Meander niet? Mismanagement?

  Rector Leon Lucas: “…Maar hij (Stulen) heeft al voor elkaar gekregen dat aan het einde van het schooljaar een week langer lesgegeven wordt..”

  Erik Stulen


  ⚠️ Meld

 7. Maar liefst 30 procent van alle scholen voor Voortgezet Onderwijs in Nederland kan wel aan de wetteljke minimumnorm van 1248 lesuren van 50 minuten voldoen.

  Maar liefst 30 procent? Ik zou eerder zeggen slechts 30 procent. 7 van de 10 scholen redden het blijkbaar niet.
  Dit zegt toch wat over de eis van de inspectie. Blijkbaar is het toch niet helemaal redelijk om na vele jaren bezuinigingen te verwachten dat dergelijke eisen nog steeds haalbaar zijn.
  De norm is trouwens helemaal niet onredelijk, alleen moeten er wel meer middelen vrijgemaakt worden om e.e.a. mogelijk te maken.


  ⚠️ Meld

 8. Vandaag paginagroot in dagblad Trouw (!!!!)

  “Meander: Ergenis bij ouders en politiek over enorme lesuitval”

  Erk Stulen


  ⚠️ Meld

 9. Goh, toevallig dat de pers juist weer bij u terecht komt. Of zoekt u ze soms op?
  Het trouwartikel staat op de Trouw website.

  Wat mij stoort in het artikel is de toonzetting dat de uitgevallen uren allemaal door docenten komen.

  Studiemiddagen van het personeel, de kerstmaaltijd voor docenten, een docent op werkweek in de Ardennen, rapportvergaderingen â??⤽ er zijn redenen te over voor lesuitval.

  Alsof het de docenten zijn die de boel maar een beetje laten versloffen. Uiteraard ken ik er veel in mijn omgeving, ook enkele van het Meander, en ik weet dat die zich allemaal het vuur uit de sloffen lopen voor goed onderwijs. Maar helaas hoor je daar vrijwel nooit wat van.
  Jammer dat een respectabel dagblad als Trouw dit neerzet als een feit, in plaats van als quote uit uw mond.


  ⚠️ Meld

 10. Erik ik vind dat je niet zo moet zeuren over die lessen. je snapt niet dat je kinderen hier last van hebben. volgens mij heb je niks beters te doen ofzo.
  Lou!x


  ⚠️ Meld

 11. Leesen vallen uit door lesmarathon

  Ten gevolge van de lesmarathon zijn op het Meander vanochtend de volgende lessen al weer uitgevallen:

  TL21 lesuur 1 van MK vervalt
  TL22 lesuur 1 van Ho vervalt
  H21 lesuur 1 van Ls vervalt
  H22 lesuur 1 van Wi vervalt


  ⚠️ Meld

 12. Ik vraag mij af of Dhr. Stulen zelf niet behoort te werken op een doordeweekse dag, rond de klok van 9uur.
  Trouwens: misschien kan Dhr. Stulen beter aandacht zoeken dmv mee te doen met spelprogramma’s als Lingo, levert hem misschien ook nog geld op. En met z’n hoofd op de tv: drie vliegen in ?©?©n klap.


  ⚠️ Meld

 13. Ik vond het echt super toff!!! het was mega gezellig en alles ging prima! en meneer stulen ik weet niet waarom u toch zo zeurt!


  ⚠️ Meld

 14. LAAT DIE KEREL ZICH ZELF TOCH NUTTIG MAKEN MET ANDERE DINGEN!!! :- die lesmarathon was toch een leuk idee ;D

  later 😉


  ⚠️ Meld

 15. Vandaag paginagroot in dagblad Trouw (!!!!)
  “Meander: Ergenis bij ouders en politiek over enorme lesuitval”
  Erk Stulen

  :S kerel waar slaat dat op….de enige die zich er aan ergert dat ben je zelf!!! dus kap een keet dan dome gezijk!! de resultaten van die kinderen zijn toch goed dus wat is je sprobleem…een REP kan beter verschoven worden dan dat je hele klas een 2 haalt….dus kap een keer met mekkeren en doe iets nuttigs!!!!!!:@


  ⚠️ Meld

 16. Joow!!
  Jaa Die lessen zijn gewoon verplaatst naar Maandag dus maak en maar niet direct een rechtzaak Van!! :- :-

  En trouwens De lesmarathon Was PERFECT.. Alleen Zijn er ouders die soms eeen Heeeeel Klein beetje ZIELIG ZIJN!!! :'( :'( 😉

  Ciaoooo 😉 ;D ;D 8)


  ⚠️ Meld

 17. joow!!!
  dam gek zeur niet zo over die lesuren wat maakt het nou uit dan!
  ik snap dat we een bepaald lesuren moeten hebben maar wat sgeit nou of het wat minder is 😛
  ciao…. 😉 ;D ;D 8)


  ⚠️ Meld

 18. Even een reactie op de mail van dhr Stulen, u zegt dat er dankzij de lesmarathon alweer wat uren uit zijn gevallen. Echter zijn de leraren (ik weet 3 van de 4 zeker) die u noemt, niet aanwezig tijdens de lesmarathon. Dus dit staat volledig onafhankelijk van elkaar.


  ⚠️ Meld

 19. Geachte heer S. De docenten die de lessen van die ochtend moesten geven waren mee op werkweek van klas 3. Of mag dat ook niet meer, laten we ze volgend jaar alleen gaan. U loopt al te zieken sinds u in het leven gekomen bent van “uw” kinderen. Want het verhaal in J/M Pubers was gelogen, het is niet begonnen toen “uw” dochter op het meander kwam maar u heeft de laatste jaren op de basisschool ook voor heel veel leerlingen een nare bijsmaak gegeven. (over het team nog maar te zwijgen) Misschien zou u wat meer tijd moeten stoppen in het lesuitval op de school waar u zelf werkzaam bent waar daar schijnt het ook niet zo lekker te lopen. Of is dat te eng, bang voor uw baantje??


  ⚠️ Meld

 20. Meer dan 30 procent van de scholen voortgezet onderwijs in Nederland haalt de wettelijke verplichte lesurennom wel. En zelfs ruim meer dan dat. Waarom het Meader dan niet?? Door mismanagement op het Meander lukt het blijkbaar niet.

  De onderwijsinspectie is in januari onder voorwaarden akkoord gegegaan met het pakket herstelmaatregelen om de lesurennorm te halen. DE onderwijsinspectie constateert nu al dat de wettelijk verplichte lesurennorm dit schooljaar voor een groot aantal klassen niet zal worden gehaald. Rector Leon Lucas heeft dat zelf ook toegegeven. Inspectie en VO raad zijn daar van op de hoogte.

  Over de kwaliteit van het onderijs op het Meander valt ook nog wel wat aan te merken.
  Kijk alleen maar eens naar het niveau van de repetities. En worden er wel voldoende repetities gegeven? En hoe lang geleden zijn docenten didactisch bijgeschoold?


  ⚠️ Meld

 21. Sorry heer Schulen, maar ik word een beetje moe van u. Inmiddels is er al vele malen de vraag gesteld hoe het op uw eigen school gaat, maar u antwoord daar noooit op. Alleen mar steeds weer onophoudelijk aangeven wat er foutgaat, misgaat op het Meander.
  Heeft u het Meander wel eens gecomplimenteerd als er zaken goedgaan? Of neemt u die gewoon voor lief aan?
  Probeer eens op een andere manier naar de mensen te kijken. Misschien wordt u er zelf ook wat gelukkiger van………


  ⚠️ Meld

 22. Ook docenten Meander benaderen ons.
  Docenten van het Meander die het al jarenlang niet eens zijn met de cultuur op school alsmede docenten van de andere locaties van het Agnietencollege benaderen ons ook. Zij delen onze mening dat er te weinig wordt lesgegeven.
  U zult begrijpen …met het Meander ben ik nog lang niet klaar. En ter correctie: de genomen maatregelen door het Meander zijn onder voorwaarden vastgesteld door de inspectie. Op dit moment voldoet de school er al niet meer aan. En sorry, maar wet is wet. En wat is nu 1040 klokuren lesgeven? En dan hebben we het nog maar over een minimum.
  Het inspectierapport over de lesuitval van september 2007 zou wel eens een heel ander toon kunnen hebben. Om dan nog maar niet te spreken over het kwaliteitsrapport van de inspectie.
  Ik ben een groot voorstander van vernieuwend onderwijs (kwaliteit). Didactische vernieuwing juich ik toe. Doch, het aantal uren dans, drama, muziek, tekenen, sport, godsdienst, etc. bij het Meander is wel erg hoog in vergelijking met de vakken als wiskunde, engels, etc. En dat zijn toch de vakken die je voorbereiden op een MBO, HBO of WO opleiding? Met drama, godsdienst en muziek kom je echt niet ver in deze maatschappij. Komt nog een keer bij dat juist de lesuren van die laatste vakken het meest uitvallen. Integratie van beide typen vakken in de vorm van integrale opdrachten (projecten, etc) juich ik toe. Dus laat de leerlingen meer aan projecten werken waarin theorie, vaardigheden en attitudes integraal aan bod komen.
  En bijna 200 lesuren te weinig op scholjaarbasis ….dan is er toch geen spake meer van kwaliteit?


  ⚠️ Meld

 23. U zult begrijpen …met het Meander ben ik nog lang niet klaar.

  Fijn dat u toegeeft dat het u niet om de kwaliteit te doen is, maar dat het dus meer een persoonlijke kwestie is (geworden). Dan hebben we ook duidelijk dat u dit niet doet met een opbouwende intentie.


  ⚠️ Meld

 24. Wat een gezeur….
  Maar Erik S past zo bij de sp…….
  Want zijn gedrag is het zelfde.
  Als je je zin zo niet krygt probeer je het via andere wegen, en maar door blijven zeiken…

  Triest volk is dat….. 😮


  ⚠️ Meld

 25. Militairen geven al les Meander

  Kijk nou eens naar de foto’s.
  Het Meander zet al militairen in om les te geven. Wanneer gaan de Polen lesgeven op het Meander?  ⚠️ Meld

 26. even een bericht van een ouder die trots is dat haar kinderen op het Meander zitten, die uit ervaring weet hoe een kind gesteund wordt door de school in een moeilijke periode en hoe betrokken de leerkrachten zijn bij de leerlingen. Het uitvallen van lessen heeft in ons gezin niet geleid tot lagere cijfers of slechter eindresultaat, inzet van het kind en ondersteuning van school is daarin, naast de rol van de ouders, doorslaggevend. Iedere keer als ik de school binnenkom is het alsof je een warme douche krijgt, zo gezellig. Een motiverende omgeving wat terug te zien is in de resultaten. Ik kan iedere ouder aanraden hun kind naar het Meander te sturen. Ik ben trots op de leerlingenraad, de leerlingen, leraren en alle betrokkenen die de lesmarathon hebben georganiseerd, hebben meegeholpen en meegedaan en zo laten zien dat het niet alleen gaat om lesuren, maar ook om betrokken zijn bij de school, bij de problemathiek waar ze tegenaan lopen en daar actief en opbouwend mee aan het werk gaan. En er niet alleen maar tegenaan lopen te schoppen. Ze hebben zo laten zien dat het op school om meer dan alleen maar lessen volgen gaat, maar om hoe je in de maatschappij staat.

  Ik heb zelf het conservatorium gedaan, wilde dat er in mijn tijd een school was geweest die zoveel aandacht aan dans, drama, muziek e.d. besteedde. Voor mij is het niet belangrijk hoe ver je komt in deze maatschappij, maar hoe je als mens in deze maatschappij staat. En wat je kunt betekenen voor je medemens. Helpen zoeken en meewerken aan oplossingen in plaats van alleen maar tegen dingen aan schoppen. Deze lesmarathon heeft laten zien dat het Meander meer doet dan alleen maar lesuurtjes draaien. Ze zijn in staat jonge mensen te inspireren en te motiveren, zin te geven aan hun leven. Waarvoor mijn hulde.

  Meneer Stulen, zoek een school voor uw kinderen die wel aan de uren voldoet. Er zijn ook vast scholen die minder uren drama, dans, muziek en Godsdienst geven als dat voor uw kinderen niet belangrijk is. Misschien zijn er zelfs scholen die carri??re en het ver schoppen in de maatschappij belangrijker vinden dan mens-zijn en betrokkenheid bij je naaste en de maatschappij (alhoewel, ik hoop het toch niet). Ik vind het bijzonder hypocriet om op deze manier tegen een school aan te schoppen maar tegelijkertijd wel uw kinderen naar diezelfde school te laten gaan. Zeker als er keus is. En die is er, dus waarom de school aan uw denkbeelden aan te willen passen als u uw kinderen aan een school aan kunt passen?


  ⚠️ Meld

 27. Erik Stulen: ‘wanneer gaan de Polen lesgeven op het Meander’.
  Ik dacht even: wat discriminerend, wat is er mis met een goede Poolse leraar. Maar u geeft zelf de oplossing voor het lerarentekort in Nederland: Wanneer komen de Poolse leraren helpen dit probleem op te lossen?


  ⚠️ Meld

 28. Erk Stulen
  Leesen vallen uit door lesmarathon
  DE onderwijsinspectie constateert
  Ik ben een groot voorstander van vernieuwend onderwijs (kwaliteit).

  Oke, u bent voorstander van vernieuwend onderwijs met veel kwaliteit, dat zien we aan uw spelling. Ten eerste u spelt u naam verkeerd (Goede Kwaliteit). Ten tweede leesen vallen uit door lesmarathon. Ik weet echt niet wat u met die zin bedoelt. 😉 en Ten derde DE onderwijsinspectie constanteert meestal begint de zin met 1 hoofdletter. U loopt te klagen over de leskwaliteit terwijl u veel fouten maakt, Gegroet !


  ⚠️ Meld

 29. meneer erk stulen ik vind het niet acceptabel dat u onze scgool het meander college in Zwolle zit te naaien met die xtra les uren!
  dit wou ik even kwijt! ;D >:(


  ⚠️ Meld

 30. Militairen geven al les Meander
  Kijk nou eens naar de foto’s.
  Het Meander zet al militairen in om les te geven. Wanneer gaan de Polen lesgeven op het Meander?

  ??? waarom stuurt u u kinderen er dan naartoe?


  ⚠️ Meld

 31. Zorgen over kennis scholier

  APELDOORN/ZWOLLE – Het hoger onderwijs vreest dat het niveau van toekomstige eerstejaars studenten nog verder achteruit gaat. Scholieren in het voortgezet onderwijs hoeven vanaf komend schooljaar namelijk minder te weten voor het centraal schriftelijk eindexamen, dat de helft van het eindcijfer bepaalt.

  VORIGE
  START
  STOP
  VOLGENDE
  Zowel universiteiten als hbo’s zijn sceptisch over deze aanpassing van het examen. Straks leren scholieren uit havo-5 en vwo-6 nog maar zestig procent van de totale lesstof voor het eindexamen. Nu is dat nog de volledige stof.

  De schoolonderzoeken blijven wel het gehele lesprogramma toetsen. Dat de scores voor deze tentamens doorgaans boven die voor het eindexamen liggen, is al langer punt van discussie. Schoolonderzoeken zouden te makkelijk zijn en sommige leraren zouden leerlingen matsen. De Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) vreest voor de waarde van het vwo-diploma. ,,Die komt onder druk te staan”, aldus woordvoerder Jurjen van den Bergh. Als na de eerste examens ‘nieuwe stijl’ blijkt dat het niveau achteruit gaat, moet minister Plasterk van onderwijs dit besluit terugdraaien, aldus de VSNU. In de praktijk blijkt dat er veel problemen zijn bij de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs. Dat geldt met name bij de vakken Nederlands en Engels.


  ⚠️ Meld

 32. Zit die Stulen nu onder werktijd op al die forums te reageren? Leuke werkgever, die Chr. Hogeschool Windesheim. Gaat dit niet ten koste van de productiviteit van de heer Stulen?


  ⚠️ Meld

 33. als meander toch zo’n slechte school is waarom zitten jou kinderen er dan op? stuur ze dan naar zo’n ozo geweldige school die wel de uren haalt.. u loopt alles maar af te kraken wat er maar af te kraken valt.. houd u nou nooit eens op? misschien moet u wel gewoon een politieke partij oprichten ofzo.. dat zou misschien nog wel IETS nuttigs in uw leven zijn.


  ⚠️ Meld

 34. ik denk dat het allemaal berust op een jeugdtrauma van meneer stulen, waarschijnlijk heeft hij vroeger een hekel aan zijn school gehad omdat hij veel te veel lessen moest volgen. zijn kinderen maken nu minder uur dan hij zelf gemaakt heeft. hierdoor ontstaat waarschijnlijk een heel raar soort van wraakgevoel wat moet worden afgereageerd op weerloze scholieren die het al druk zat hebben. beetje jammer……
  toevallig ken ik een aantal mensen die les geven op een middelbare school. deze mensen zijn in tegenstelling met meneer stulen zo druk met hun werk dat ze nooit de tijd hebben om op de seconde bij te houden hoeveel les hun kinders krijgen, hoeveel lessen er uitvallen en waar de school misschien een boete of meer lesuren aangenaait kan worden. deze mensen zijn wel met nutige dingen bezig, en zo niet, dan vallen ze in ieder geval niemand anders lastig!!

  Meer dan 30 procent van de scholen voortgezet onderwijs in Nederland haalt de wettelijke verplichte lesurennom wel.

  al had u voordat u uw kinders naar het meander stuurde gekeken hoeveel les er gegeven word op deze school, dan had u heel wat mensen veel geld, tijd & energie bespaard. blijkbaar zijn er dus 3 op de 10 scholen die de norm wel halen, had u uw kinderen niet naar een van die scholen kunnen sturen. dan had u ipv zeuren over onze schooltijden gewoon computerspelletjes kunnen doen, of gtst kunnen kijken, of de krant lezen of weet ik veel wat u zou doen. maar al zat u op een zolderkamertje achter een pc uit het jaar 1800 met een biertje erbij te hartenjagen, dan hadden wij er tenminste geen last van!


  ⚠️ Meld

 35. ‘zorgen over kennis scholier’
  alles wat dhr. Stulen noemt in dit stukje heeft niks met uitval van uren van doen maar alles met besluiten in Den Haag. Nieuwe besluiten en besluiten terugdraaien kost allemaal extra tijd wat boven op de werkdruk van school en leraren komt. Dit alles heeft niks met de actie van het Meander van doen. Het lijkt erop dat als Dhr. Stulen zijn gelijk niet krijgt, hij snel overgaat op een ander onderwerp.

  En net als er problemen zijn bij de overgang van voortgezet naar hoger onderwijs, zijn die er ook van hoger onderwijs naar werkvloer. Ik begrijp dat dhr. Stulen op het Windesheim werkt. Van die school heb ik van insiders gehoord dat ze studenten laten slagen die eigenlijk niet aan de norm voldoen om maar geen subsidies kwijt te raken. Dat niet voldoen staat los van de vooropleiding. En als ze dan al werk vinden moet de werkgever maar zien dat hij de persoon op niveau krijgt. Is dat niet iets om aandacht aan te besteden?

  Waar ik zo vreselijk benieuwd naar ben: wat vindt de moeder van de kinderen eigenlijk? En de kinderen zelf?


  ⚠️ Meld

 36. Ik kom zelf uit Dalfsen en heb 3 keer in de week toto het 8e ( 10 over half 4 ). dan moet ik nog 3 kwartier fietsen om thuis te komen. dan ben ik rond half 5 – kwart voor 5 thuis. dan moet je je huiswerk nog gaan maken. als we nog meer uren moeten krijgen lukt dat gewoon niet. Dan zit je langer op school da je eigen VRIJE tijd. En waar ik be nenieuwd naar ben is de les roosters van UW eigen school DHR. Stulen. Zet die er maar is op.
  >:(


  ⚠️ Meld

 37. oja nog even iets…
  als jij op een dag ong. 15 KM moet fietsen en NOG is 8 les uren op school moet zitten, en dan weer 15 KM naar huis toe fietsen. dat hou jij neit vol. en als je de hele week dat zou moeten doen dan kom je ’s woensdags half slapend aan op school.


  ⚠️ Meld

 38. En?
  Lijd het Windesheim al aan urentekort/kwaliteitachteruitgang/andere organisatorisch kwalen doordat haar werknemers zich onder werktijd niet volledig storten op hun taken maar deze tijd liever besteden aan het deelnemen van bovenstaande geestdodende en niets-oplossende discussies?


  ⚠️ Meld

 39. Dhr. Stulen kan zich beter bezighouden met de vele problemen op Windesheim.

  Lijkt me niet teveel acht uur les en 15 km fietsen heb dat zelf ook prima overleefd.


  ⚠️ Meld

 40. ik wil niet veel zeggen (maar dat doet Erik Stulen wel maar gaat het niet om.. )
  ik snap best wat hij wild maar kom nou,
  wij als kinderen elke dag 8 uur les te laten geven vind ik echt te gek. en wild hij ook nog is de kunstvakken eruit gooien “heb je niets aan” zegt hij of je er niets mee kan later.
  nouwjah.. we zien wel wat hij straks weer voor onderzoeken van internet haalt (als argumenten) !later!


  ⚠️ Meld

 41. hoi

  ik vind die lesmarathon wel een goed idee en die ene kerel die stulen moet gewoon maar eens een dag met ons mee draaaien wanneer wij tot het achtste hebben en wanneer wij vanaf dalfsen naar school moeten fietsen. dat is dus om half zeven opstaan en om half vijf pas weer thuis


  ⚠️ Meld

 42. Meneer Stulen, de leraren Mk, Ho, Ls, en Wi deden NIET mee aan de lesmarathon!
  Mooi, weer een feitelijke onjuistheid de wereld uit geholpen.

  prettige dag nog!


  ⚠️ Meld

 43. Dit loopt op niets uit volgensmij.

  Mr. Stulen, u had een punt. Minder lessen dan voorgeschreven staan is inderdaad fout. Het Meander heeft er alles aan gedaan om de achterstallige uren in te halen. U kunt toch ook wel begrijpen dat alles niet gelijk goed kan gaan?

  Ook moet u proberen eerst goed te lezen voordat u oordeelt. De militairen kwamen buiten de offici?«le lestijd. Dit was een tegenprestatie van het Meander, omdat het Meander hun bedden voor een nacht mocht gebruiken (voor de lesmarathon).

  Misschien moet u nu eens ophouden met commentaar op het Meander. De onderwijsinspectie is er niet voor niets. Laat hun hun werk doen. Mocht het Meander het nog verkeerd doen, dan zullen zij dat aan het Meander laten weten. Ik weet niet waarom u die verantwoording zelf neemt.


  ⚠️ Meld

Reageer