Wachtlijsten voor Peutergym in Zwolle

Zwolle – De sport- en beweegactiviteit ‘peutergym’ van SportService Zwolle is een groot succes. De activiteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar (en een ouder of verzorger) wordt op tien locaties in de stad Zwolle aangeboden en door het succes van peutergym kent elke locatie inmiddels een wachtlijst.

“Bij peutergym worden kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar spelenderwijs vertrouwd gemaakt met verschillende vormen van beweging”, vertellen Jeroen Kloekke en Marja Houtzeel, sportdocenten van SportService Zwolle. “Spelen, bewegen en ontdekken is belangrijk voor peuters. Peutergym laat kinderen van jongs af aan het plezier van bewegen ervaren en ontwikkelt hun motoriek. Hiermee wordt een basis gelegd voor een gezonde en actieve leefstijl. De peuters leren samenspelen met andere kinderen en leren begrippen die de taalontwikkeling stimuleren, zoals onder en boven, ver en dichterbij en langzaamaan en snel. Ook voor peuters die wat angstig zijn is peutergym een goede manier om hun angsten te overwinnen. De peuters leren van elkaar, imiteren en helpen elkaar. Omdat we heel nadrukkelijk de ouders bij de activiteiten betrekken, zien we regelmatig dat ouders enorm verrast worden door het enthousiasme van hun kinderen. Steeds vaker krijgen we vragen over bewegingsvormen die ouders samen met hun kind thuis willen oefenen of spelen.”

SportService Zwolle brengt met peutergym wekelijks honderd peuters in beweging, maar kan hiermee helaas niet aan de vraag voldoen. “Peutergym is een gesubsidieerde activiteit, welke in het kader van de Impuls Brede Scholen, sport en cultuur wordt aangeboden”, aldus Tamara Ernst, programmaleider van SportService Zwolle. “Elke groep kent inmiddels een wachtlijst. We blijven op zoek naar oplossingen om het aanbod toegankelijk te maken voor een grotere groep peuters, maar gezien het huidige subsidiebedrag is dit erg lastig. De middelen om meer mankracht in te zetten ontbreken, waardoor we helaas steeds meer ouders en peuters moeten teleurstellen. Dat stuit weleens op onbegrip.”

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Alle vorige generaties zijn zonder Peutergym grootgeworden.

  Toen was er subsidie voor Peutergym, en dus brachten ouders hun kinderen naar Peutergym. Dat was leuk! En toen wilden nog meer ouders ook hun kind(eren) op Peutergym, maar de subsidie is op:o

  —————————————
  het is dus weer een centenkwestie. Wat als de gehele subsidiekraan voor Peutergym wordt dichtgedraaid. Zouden dan de ouders centjes bij gaan lappen, of zou Peutergym ophouden te bestaan?


  Maak melding

 2. Ik zou er gewoon voor willen betalen, maar we kunnen nergens terecht!! Zo jammer! Voor mijn zoon zou dit juist zo goed zijn; hij is niet zo’n held (net als mij..)


  Maak melding

Reageer