GL en D66 maken zich hard voor kwaliteit Stadsfestival

Zwolle – Op maandag 13 februari neemt de raad een besluit over het Stadsfestival. De wethouder stelt voor om € 80.000 te investeren om de komende vier jaar een festival gericht op een breed publiek te organiseren. Volgens GroenLinks en D66 wordt het succes niet alleen door bezoekersaantallen bepaald. Omdat in het raadsdebat over het festival de focus op bezoekersaantallen te veel overheerste maken beide partijen zich samen hard voor de kwaliteit van het Stadsfestival in brede zin.

Hoewel de ambities van de gemeente op het vlak van cultuur wat beide partijen betreft niet hoog genoeg zijn, sluit het Stadsfestival aan bij de ambities van de Zwolse Cultuurnota zoals die in 2011 is aangenomen door de gemeenteraad. Om ervoor te zorgen dat het Stadsfestival voldoet aan de verwachtingen van de raad, de kans krijgt om zich meerjarig te ontwikkelen en bij te dragen aan de ambities van Zwolle, vinden beide fracties dat de verwachtingen van de gemeente over het Stadsfestival vooraf helder moeten zijn. Wat GroenLinks en D66 betreft bepalen niet alleen bezoekersaantallen het succes, maar ook andere factoren zoals het aantal jonge en talentvolle kunstenaars uit de regio dat een podium krijgt, de artistieke kwaliteit, de breedte van de programmering (met naast grote trekkers ook aandacht voor experiment en vernieuwing) en deelname aan cultuur naar aanleiding van het festival. Zij vragen het college om samen met de organisatie te kijken op welke factoren het succes van het Stadsfestival bepalen, het festival per editie te volgen en over vier jaar te evalueren. Maandag 13 februari dienen zij een motie in.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. In de zomer van 2012; nog niet concreet zie ik. Er is hier al wel een topic over “subsidie”& 1 over “Vraagtekens bij ondersteuning”…waarom zou er geen meerderheid voor een feessie, in de zomer in mooi-Zwolle zijn?

    Zet in op: exploitatie is niet rond te krijgen?


    Maak melding

Reageer