Inschrijving Zwolse Grachtentocht gesloten

Zwolle – Donderdagavond om acht uur zijn de rayonhoofden van de Zwolse Grachtentocht voor de tweede keer deze week bij elkaar geweest. Waar dinsdag nog de gedachte werd geuit dat het mooi zou zijn een paar honderd schaatsers op de been te krijgen staat de teller nu op 1600 inschrijvingen en is de inschrijving gesloten. De organisatie heeft besloten dat 1500 deelnemers de max is en neemt een reservelijst van 100 personen. Vrijdagavond om 20.00 uur geeft de organisatie een persconferentie bij Las Rosas en zal daar hopelijk de nu al historische woorden “Ut giet deur!” uitspreken.

04-02-2012_schaatspret_thorbeckegracht_01.jpg

De ijsdikte is donderdag continu gemeten en de vereiste ijsdikte van overal minimaal 12 centimeter is op alle plaatsen op een paar na behaald, sommige stukken ligt zelfs meer dan 15 centimeter. De strenge vorst van de komende nacht zal naar alle waarschijnlijkheid genoeg zijn om de tocht definitief door te laten gaan. De organisatie kan nu al spreken over een groot succes. De tocht is in een tijdsbestek van 78 uur volgeboekt en alle medewerking die door, hoofdzakelijk, Zwollenaren is toegezegd is hartverwarmend.

DEELNEMERS – Alle deelnemers die zich hebben ingeschreven hebben een mail gehad met inschrijfbevestiging. Op vertoon van dit bewijs kan men op het aangegeven tijdstip zijn/haar startbewijs afhalen op het Rodetorenplein. Deelname aan de tocht geschied op eigen risico. Na het schaatsen krijgen de deelnemers een certificaat van deelname en een mooie medaille als aandenken. Het startschot wordt om 12.00 uur gegeven door de legendarische Reinier Paping, de winnaar van de Elfstedentocht in ’63. De laatste deelnemers mogen tot vier uur het ijs op. Om vijf uur dient men uiterlijk binnen te zijn.

KINDEREN – Speciaal voor de allerkleinsten is er een kinderbaan aangelegd aan het Rodetorenplein. Ook kinderen tot 10 jaar die geen inschrijving hebben mogen daar, alleen onder begeleiding van een volwassene, gebruik van maken.

KOEK EN ZOPIE – Overal langs de route presenteren de deelnemende horecagelegenheden zich met een koek en zopie stand. De prijzen van consumpties zijn vastgesteld op €1,50 voor drankjes en €2,50 voor warme happen.

BEZOEKERS – Bezoekers zijn hierbij van harte uitgenodigd de schaatsers aan te komen moedigen. De organisatie vraagt bezoekers uit veiligheidsoverwegingen om dit te doen vanaf de wal en niet vanaf het ijs.

VRIJWILLIGERS – De organisatie is nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen ondersteunen om alles in goede banen te leiden. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich aan te melden via onze site of via twitter of facebook.

De organisatie wil bij voorbaat haar dank uitspreken naar deelnemende partijen en de gemeente voor alle accurate en snelle toezeggingen en medewerking en hoopt zaterdag duizenden enthousiaste mensen rond de Zwolse Grachtentocht te mogen begroeten.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. de elfstedentocht is gister ook door honderde mensen toch volbracht
  vandaag ook weer en voor zaterdag worden 1000e verwacht

  oké geen kruisje;)  Maak melding

 2. Ik heb net het rondje 3x geschaatst. Over het algemeen mooi ijs, maar sommige stukken zogenaamd sneeuw-ijs. En bij Schaepman flink wat schotsen doordat er nog een schip door het ijs is gevaren in het begin van de vorstperiode. Maar ach, dat heb je met natuurijs.
  Onder alle bruggen kan je op dit moment onderdoor schaatsen.

  Als het doorgaat, wordt het morgen een mooi feestje.
  Ik heb er zin in. 8)


  Maak melding

 3. @ Hans Verdouw; hoeveel km is 1 rondje eigenlijk?

  Op de website staat het volgende:

  De tocht is verdeeld over 4 categorieen:
  Kwart, 2km (1 rondje)
  Half, 4km (2 rondjes)
  Driekwart, 6km (3 rondjes)
  Vol, 8km (4 rondjes)
  Kinderbaan Rodetorenplein  Maak melding

Reageer