Agressieve man aangehouden na draaien van een joint

Zwolle – Een 18-jarige inwoner van Kampen verzette zich donderdagmorgen 9 februari hevig bij zijn aanhouding op de Burgemeester Roelenweg.

De man werd staande gehouden, omdat hij een joint aan het draaien was op straat. Toen hem gevorderd werd de drugs te overhandigen, weigerde hij dit. Hierop werd hij aangehouden waarbij hij zich verzette. Daarnaast schold hij de politiemedewerkers uit. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ah, dus je wordt staande gehouden (en kennelijk beboet) als je een joint draait?
  Mogen ze dan ook eens gaan doen bij een bepaald groepje op de noord-tribune bij FC Zwolle.


  Maak melding

 2. Wat een belachelijke actie… Oké je gaat geen politiepersoneel uitschelden maar kom op hee, je gaat iemand toch niet staande houden omdat ie een jointje draait! En dan ook nog is de wiet vorderen… Kansloze actie politie mensjens!


  Maak melding

 3. Waarom wou de politie uberhaupt de drugs vorderen?

  Het is in Nederland nog altijd toegestaan om vanaf 18 jaar in het bezit te zijn van softdrugs tot een bepaalde hoeveelheid. Het gebruik hiervan (dan praten we dus over het roken hiervan) echter mag alleen binnenshuis. Vroeger mocht het ook in de coffeeshop maarja, rookverbod he? Er staat nergens in de wet dat je openbaar geen joint mag draaien. Oke het staat wellicht niet netjes maar dan hadden de agenten de man daar op aan moeten spreken.

  Als ik dit zo lees moet ik me ook zorgen gaan maken. Als ik in de kroeg zit draai ik mijn shaggie namelijk binnen maar rook deze buiten op. Laat de politie het maar niet zien, straks moet ik mijn shag nog inleveren.

  Helaas is de man zo dom geweest om te gaan schelden. Als hij mee had gewerkt had hij de politie achteraf hard terug kunnen pakken, ze hadden namelijk geen poot om op te staan.


  Maak melding

 4. nou mensen, kijk maar eens bij de Algemene Plaatselijke Verordering, hoofdstuk 2, afd. 7, art. 2.7.3 openlijk drugsgebruik en geef dan pas jullie mening over de handelwijze van de agenten.


  Maak melding

 5. Goeidag. Ik vind het ook weer te belachelijk voor woorden. Weer zo’n lekkere actie van onze sherrifs. Ik zit nu in China en had er eigenlijk altijd een raar idee bij maar nu ik hier zo ben denk ik dat Europa en Amerika hier nog iets kunnen leren. Ook al kennen ze hier censuur in grote mate maar kom er nu eigenlijk achter dat dit in het belang van de mensen zelf is. En dat wat wij horen hier (in Nederland) over China dat dat dus in grote lijnen echt nie klopt. Mensen zijn hier gelukkig, doen waar ze zin in hebben, zijn ontzettend behulpzaam, zeggen wat ze vinden maar worden daar niet op aan gekeken om dat het hier gewoon nog kan. Dat kunnen we van Nederland bv niet zeggen. Als je hier je mening geeft over iemand of iets, moet je oppassen dat je geen stomp in je muil krijgt of opgepakt wordt. Sterker nog, een mes tussen je ribben is ook geen uitzondering meer. Lig je gewond op straat door het onder uitgaan op je scooter moet je blij zijn dat je wordt geholpen door iemand. Niet een kwartier lang op de grond ligt totdat er een vriend van je aan komt die je nog net kon bellen met je schouder uit de kom terwijl er verdorie gewoon tig mensen voorbij fietsen en zien dat je daar niet voor de fun ligt. ?n ik spreek uit ervaring. En dat alles hier de helft goedkoper is (al het fake spul is 5 tot 10 keer goedkoper, voor de bijdehande personen onder ons, ghehe) betekend niet meer dan dat de andere helft eigenlijk onrechtmatig verdwijnt in de zakken van de grote oplichters (lees overheid). Kop op mensen, het wordt tijd dat we voor onszelf op gaan komen, onze vrijheid terug claimen. Oprotten met de bureaucratie, belasting en overheid. Laat ons leven en gelukkig zijn. En toekomen wat ons eigenlijk toekomt en niet alleen boetes betalen over een stroom rekening die je niet kunt betalen. Of een onmenselijk hoge verhoging over je bekeuring die je niet kunt betalen bij het cjib om dat je geacht wordt te betalen, zoniet wordt er beslag gelegd op inkomen. Net zoals met je ziekenfonds en andere dingen tegenwoordig. Laat fucking de mensen weer genieten van het leven. Zo, ff m’n frustraties kwijt, ghehe. Ik ben hier nog een paar dagen en daar ga ik cKerZz nog ff van genieten en ik ga cKerZz nog terug komen hier en ik denk nog wel snel ook. Want hier waarderen je ze nog als mens. Geld of geen geld, je kunt gelukkig zijn hier zonder dat je nog verder door instanties de grond wordt in getrapt. Dank u !!!!


  Maak melding

 6. @ Oma.

  In dat artikel staat dan wel dat ‘het gebruik, toe dienen en de voorbereidingen daarop’ verboden zijn. Dat klopt. Maar dan gaat het over de middelen welke onder de opiumwet vallen, namelijk lijst I en II.

  Wiet of hash vallen niet onder de opium wet. Dus het draaien van een joint of zichtbaar bij je hebben is wettelijk gezien niet strafbaar. Alleen het gebruik (dus het roken) in het openbaar is verboden. Dus de agenten hadden geen enkel recht om de drugs te vorderen.


  Maak melding

 7. @thias

  Omdat ik dit las en dat ik me gewoon heel erg op wind elke keer weer over dit soort onzinnige actie van onze blauwe vrinden. Het komt er op neer dat de politie weer eens hun macht misbruiken om iemand ff lekker dwars te zitten. De overtreder hier is de politie en niet die jongen. Waarschijnlijk had ie dat jointje wel opgestoken maar goed, in dit geval had ie dit nog niet gedaan maar wordt er weer voor gestraft. Hij stond gewoon in zijn recht om de wiet niet te overhandigen. Hij deed niets fout. Ik kan mij voorstellen dat de jongen boos wordt nadat hem wordt verteld dat als ie dat dan niet doet mee moet naar het bureau. Hij kende waarschijnijk de wet beter dat de desbetreffende agenten. En dit soort macht misbruik komt in grote mate voor in de wereld. Zie situatie wereld wijd op dit moment. En als ik dan zo bezig ben met tikken komt er zo van alles uit mijn mouw, ghehe. Dus ja, mijn frustratie hierboven is getriggerd door dit artikel. Vandaar. Denk dat je het wel begrijpt.


  Maak melding

 8. heel raar verhaal djurkin.

  passage uit het het amnesty international rapport over china

  ⤢On 5 July, Liu Xianbin, a member of the banned Chinese Democracy Party, was detained in Suining city, Sichuan province, for ⤽inciting subversion of state power⤝. The charge was linked to his support for human rights activists and articles he posted on overseas websites.
  ⤢In July, Gheyret Niyaz, an ethnic Uighur, was sentenced to 15 years in prison for ⤽leaking state secrets⤝. Evidence used against him included essays he had written on the economic and social conditions of Uighurs in China. It was reported that his sentence was also linked to comments he made to foreign media which criticized government policies in the Xinjiang Uighur Autonomous Region (XUAR).

  en over je passage waarin je verteld dat je in nederland niet word geholpen.

  volgens mij kwamen er afgelopen jaar beelden uit china waar een klein kind overreden werd en op straat bleef liggen. meerdere passanten die niet eens keken naar het kind wat daar op straat lag. na 10 minuten rijdt er nog een auto over het kind heen. nog niemand die reageert.kind na de tweede keer wel dood.

  ik ben nog nooit in china geweest en geloof ook wel dat wij hier een verkeerd beeld van china hebben maar ga niet lopen verkondigen dat vrijheids van meningsuiting in china heel normaal is.

  dus


  Maak melding

 9. @Djurkwin kan me in een hoop vinden wat je zegt over die blauwpetten. Maar ze mogen die wiet dus wel in beslag nemen. Krom he maar dat krijg je met een gedoogbeleid en strepentrekkers.


  Maak melding

 10. Nou volgens de opiumwet vallen harddrugs onder art.2 en en softdrugs (cannabis) onder art. 3 en vallen beiden dus onder het artikel van de AVP.
  Bye the way: ik ben niet tegen softdrugs, maar in het klakkeloos ventileren van meningen zonder kennis van zaken.


  Maak melding

 11. Nou, volgens mij heb ik niet genoemd dat er in China een vrijheids van meningsuiting heerst. Er wonen ruim 1,3 miljard mensen in china en natuurlijk gebeuren er ook nare en vervelende dingen. Daar ontkom je gewoon weg niet aan. In elk land gebeuren nare dingen. Maar als je gaat kijken in verhouding tot de rest van de wereld doet china het verdomd goed. En idd, china moet je ervaren hebben om er over te kunnen oordelen. China is +/-18% van de wereld en op dit moment wereld economie nr1. Maar goed, dit kan een hele lange eindeloze discussie worden over wat er wel en niet waar is maar op dit moment is china het meest krachtige land op alle vlakken. En dat is niet omdat het hier zo slecht is.


  Maak melding

 12. ze geven al jaren in zwolle bekeuringen op basis vd apv, ze hebben mensen beboet die met een zakje wiet/hash de coffeeshop uit komen lopen. In deze zelfde apv staat ook dat je niet met drank over straat mag maar heb nog nooit een verhaal gehoord over slijterij bezoekers die buiten een bekeuring kregen omdat ze een kistje bier onder de snelbinders knopen…….
  Het feit of er beboet wordt of niet ligt in dit geval geheel en alleen aan de persoonlijke mening van de betreffende veldwachter. Ik durf te beweren dat als ze het in Zwolle uitzouden zoeken er op 75% vd geschreven bekeuringen het zelfde verbalissant nummer staat…  Maak melding

 13. @djurkwin hij heeft helemaal geen recht om het niet af te geven, volgend de wet is het bezit nog steeds verboden. Het niet vervolgen van bezit tot 5 gram is alleen een richt lijn van het openbaar ministerie. Eigenlijk houd het gedoog beleid alleen maar in dat de politie de andere kant op MAG kijken als deze dat wil maar zeker NIET HOEFT als dee dat niet wil, en dat is ook het grootste probleem met het gedoogbeleid, als de veldwachter zijn prive mening wil ventileren gaat hij gewoon naast de coffeeshop staan en geeft iedereen een bekeuring die naar buiten komt en zichtbaar drugs bij zich draagt. er is maar 1 oplossing en dat is kiezen! of legaliseren of verbieden. Maar dit systeem werkt niet! Het is te ingewikkeld en een groot deel vd Nederlanders denkt dat het is toegestaan maar dat is het NIET!  Maak melding

 14. @Djurkwin moet lekker in China blijven en daar ‘buiten de pot piesen’. Grote kans dat hij het retour gedeelte van zijn ticket dan nooit meer nodig heeft…

  Verder prachtige betogen, maar volgens onze huidige wetgeving (en alle praktische, door jurisprudentie ondersteunde, uitvoeringen daarvan) mag je in NL slechts thuis en in een coffeeshop een joint draaien. En DUS niet op straat. Echt waar. HELDER!!!


  Maak melding

 15. Euh… hasj en wiet is officieel toch nog steeds verboden?

  Het wordt gedoogd (en dat gedoogbeleid is inderdaad heel erg krom), maar volgens mij is het nergens toegestaan.


  Maak melding

Reageer