Greijdanus actie ‘Night4Zambia’ geslaagd

Zwolle – In de nacht van 9 op 10 februari 2012 bleven 170 leerlingen van het Greijdanus College te Zwolle op school voor de Night4Zambia. Dit is een lesmarathon waarmee havo/vwo brugklasleerlingen geld inzamelen voor de opbouw van het dorp Mwamba in Zambia.  De nacht is georganiseerd door bovenbouw vwo-leerlingen in samenwerking met de ontwikkelingsorganisatie Red een Kind. Met de actie is ruim €19.000,- opgehaald!

night4zambia.jpg

Ondanks de lange nacht is er voor de leerlingen geen tijd om zich te vervelen. Ze spelen een spel over de Millenniumdoelen en krijgen les over wereldhandel en HIV/Aids. Ook zijn er verschillende workshops om creatief en actief aan de slag te gaan: prullenbakken beschilderen, volleybal, streetdance, koken, techniek en muziek. Tijdens een competitief spel armpje drukken laten leerlingen om zes uur ’s ochtends zien dat ze nog goed presteren na een nacht wakker te zijn geweest. Dat het streefbedrag van €10.000,- gehaald zou worden was al eerder bekend, maar hoe hoog de opbrengst exact zou zijn blijft spannend tot het eind. Tijdens de feestelijke afsluiting, waar de leerlingen door vermoeidheid een stuk rustiger zijn dan bij de start, wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Er is €19.181,11 opgehaald. “Met dit bedrag kunnen we zelfs twee dorpen steunen”, aldus een medewerkster van Red een Kind, die de cheque in ontvangst neemt namens de stichting.

Alle docenten en leerlingen die de nachtelijke actie georganiseerd hebben worden bedankt voor hun inzet. Een groot applaus is er voor Elbregt Bijvank uit Ommen. In zijn eentje heeft hij maar liefst €655,- opgehaald. Rond acht uur wordt er met gebed afgesloten en gaan de leerlingen moe maar voldaan weer naar huis. Eindelijk slapen!

Artikel delen:

Reageer