FC Zwolle test Zeeuwse voetballers af

Een overgang van Istvan Bakx en John Schot naar FC Zwolle is van de baan. Trainer Jan Everse heeft Bakx laten weten dat hij bij de speler van Hoek de motivatie mist.

“Hij twijfelt nogal en daarom zoeken wij verder”, zegt Everse. In het geval van Schot, aanvaller van Kloetinge, liggen de zaken anders. Everse: “Ik heb al twee weken niets meer van die jongen gehoord! Ik zoek gretige jongens die hun kans willen pakken. Dat is in zijn geval dus niet aan de orde.”

De 21-jarige Istvan Bakx trainde afgelopen woensdag mee in Zwolle en liet een redelijke indruk achter. “Het was een dag na een wedstrijd, dus trainde hij vooral met reservespelers”, vertelt Everse. “Maar hij deed het aardig en ik wilde hem graag nog een keer aan het werk zien. Maar ik merkte wel dat hij heel erg twijfelt, vooral over zijn studie. Dan houdt het voor ons op.” Bakx: “Jan Everse zei dat hij alleen gemotiveerde spelers kan gebruiken. Prima, maar dat ben ik wel als ik speel. Het klopt dat ik twijfelde. Want ik weet niet of ik mijn studie moet opgeven om in Zwolle te gaan voetballen.”

De linkerspits wekte eerder al de interesse van Sparta, de club waar hij vorig seizoen voor speelde. “Danny Blind belde me met de vraag of ik eens wilde praten. Dat wilde ik wel en ik zou binnen een week worden teruggebeld. Het is nu vijf, zes weken geleden, dus daar reken ik niet meer op. Zoals het er nu voorstaat, blijf ik gewoon bij Hoek.”

John Schot (22) zou afgelopen week samen met Bakx naar Zwolle afreizen, maar besloot woensdag niet te gaan. “In eerste instantie zouden Istvan en ik op dinsdag meetrainen. Ik had vrij genomen van mijn werk en daarna hoorde ik van Istvan dat we woensdag moesten. Daar had ik niet op gerekend en zelf belde Jan Everse mij ook niet. Dan weet ik genoeg.”

De voormalig speler van RBC, PSV en NEC weet zeker dat hij komend seizoen niet meer bij Kloetinge voetbalt. Schot aast op een terugkeer naar het betaald voetbal, maar hij is nog niet rond met een club.

“Ik kan naar België, waar de deadline van transfers volgens mij later dan 31 mei is vastgesteld. Er zijn ook een paar clubs uit de hoofdklasse die hebben geïnformeerd, maar ik weet niet of het slim is daar naartoe te gaan. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik een niveau hoger aan moet kunnen. Ik hoop dat er in de komende weken meer duidelijk wordt. Want als ik nog wat wil, dan moet het nu gebeuren.”

Istvan Bakx en John Schot zijn afgetest bij FC Zwolle. Bakx twijfelst of hij zijn studie moet afbreken voor een profavontuur. Schot houdt hier wel aan vast.

Bron: http://www.pzc.nl:80/sport/zeeland/article1391244.ece

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Natas, voetballers denken alleen maar aan voetbal, geld en idd hun jongeheer >:( Everse was een goede verdediger bij AJAX zal wel gelijk hebben dus.


    ⚠️ Meld

  2. Bedoel, ze denken wel aan voetbal: dat ze dan en dan daar moeten zijn. ’t is hun beroep….niet meer en niet minder. Bezieling, beleving en er voor gaan, zie ik helaas maar bij weinig spelers.


    ⚠️ Meld

Reageer