Zwolle is klaar voor de Zwolse Grachtentocht

Zwolle – Waar bij de lancering van het idee een Zwolse Grachtentocht te gaan organiseren op dinsdag werd nog de gedachte werd geuit dat het mooi zou zijn een paar honderd schaatsers op de been te krijgen, stond de teller vrijdagmorgen op 1600 inschrijvingen en was de inschrijving daarmee gesloten. 1500 deelnemers mogen meedoen, de overige 100 staan op een reservelijst. Vrijdagavond 20.00 uur gaf de organisatie een persconferentie bij Las Rosas, en daar werden de bevrijdende woorden “Ut giet deur!” uitgesproken.

grachtentocht_2.jpg
Vrijdagmiddag werd de baan voor de 3 kilometer lange route in orde gebracht…

De ijsdikte is continu gemeten en de vereiste ijsdikte van overal minimaal 12 centimeter is op alle plaatsen op een paar na behaald, sommige stukken ligt zelfs meer dan 15 centimeter. De strenge vorst van de komende nacht is genoeg zijn om de tocht definitief door te laten gaan. De organisatie kan nu al spreken over een groot succes. De tocht is in een tijdsbestek van 78 uur volgeboekt en alle medewerking die door, hoofdzakelijk, Zwollenaren is toegezegd is hartverwarmend. De gemeente Zwolle verstrekte vrijdag alle benodigde vergunningen. Onder de meeste bruggen kan inmiddels geschaatst worden! Met andere woorden, de eerste editie van de Zwolse Grachtentocht gaat zaterdag door!! De organiserende ondernemers vragen aan de toeschouwers, die zaterdag naar de grachten gaan komen, het sportieve festijn vooral vanaf de kant te gaan bekijken.

grachtentocht_3.jpg

grachtentocht_1.jpg

grachtentocht_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Vanmiddag het rondje geschaats. Het ijs is behoorlijk slecht. Veel “sneeuwijs” en bij Schaapman veel schotsen omdat daar nog een boot door het ijs is gegaan. Echt lekker een rondje schaatsen is hier niet bij.


  Maak melding

 2. Nou, Gompie doet zeker niet mee. Zuurpruim.
  Het gaat om de TOER! Is toch een leuk initiatief en met zoveel inschrijvingen en leuke akties van de ondernemers erbij wordt het vast een groot feest! Ik kom zeker even kijken vanuit Ommen.


  Maak melding

 3. Ik dacht ook dat het om de gezelligheid ging en niet om de gangbaarheid van het ijs -zolang het maar veilig is-.
  Het feit dat ik zeker 15 jaar niet op de schaatsen (laat staan op natuurijs of een ijsbaan) heb gestaan, zorgt er bij mij wel voor dat het puur om de fun gaat en de ervaring;)


  Maak melding

 4. Dat denk ik niet maar als ik geen startbewijs zou hebben zou ik wel gehoor geven aan de oproep van de organisatie als toeschouwer van het ijs te blijven…… Hoe spijtig ook.


  Maak melding

 5. Ik vind dit een fantastisch initiatief van de mensen die dit georganiseerd hebben KLASSE
  Ik ben 74 jaar,maar ik geniet ervan..

  Gr Riet Pieffers


  Maak melding

 6. Op vrijdagavond ca. 18.00 uur was het rondje Zwolle vanaf het ijs fantastisch!!!!!! Vooral stuk bij Librije, een plaatje. En het ijs is redelijk tot goed. Organisatie, jammer dat de inschrijving al vol is, maar een fantastich initiatief en ik wacht op de volgende editie, volgend weekend want op Op old ies komt het beste ies!!!!!


  Maak melding

 7. Was weer gaaf hoor. Heb geschaatst op de gracht. Natuurlijk zitten er mindere plekken in (@gompy) , maar dat mag bij natuurijs.Mooi geregeld. :):D


  Maak melding

 8. het was super!! wie door wil schaatsen moet maar naar de meren bij giethoorn en friesland en niet zeiken, er staan er ook kinderen op het ijs en fanatieke schaatsers die met hoge snelheid rijden zijn een gevaar voor de anderen op het ijs! Die zoeken maar een meer op dus!
  dit was 1 groot oer-hollands schaatsfeest! Ik heb 10 ronden gereden. van 12 tot half 5 heerlijk geschaatst. Dit is Nederland ten top! Organisatie: BEDANKT!!!


  Maak melding

 9. Goeden avond beste zwollenaren vanaf loetje tot aan het beugeltje als dj gedraait.ik heb er de hele middag gestaan het was een groot feest op het ijs. helemaal top als het e….r volgend jaar weer is sta ik er weer voor nop grt marcel kamp


  Maak melding

 10. Prachtig initiatief, het was geweldig leuk om mee te doen, uniek, bijzonder en mooi dat dit zo snel kan worden georganiseerd en ieder mee heeft gewerkt om het tot een succes te maken.


  Maak melding

 11. Helaas zelf niet meer op de schaats, genoten vanaf de kant. Wat een geweldig initiatief en wat een geweldig gezicht! Een mooi plekje was tussen Peperbus en Sassenpoort, idyllisch gezicht en Zwolle op z’n mooist! Organisatie, top geregeld!
  Zou “af” zijn als Reinier Paping het startschot vanaf het ijs, tussen de schaatsers zou lossen. Gr. Marion


  Maak melding

Reageer