Het weer: winters zonnetje

Zwolle – Zaterdag kunnen we profiteren van een hogedrukgebied boven Zuid-Scandinavië en laat de zon zich regelmatig zien. Af en toe trekken wolkenvelden over, maar het blijft de hele dag droog met in de middag 3 graden vorst. Daarbij staat een zwakke tot matige (noord)oostenwind. In de nacht vriest het streng in het zuidoosten van het land. In het noordwesten neemt de bewolking toe en komt het hooguit tot matige vorst.

10-02-2012_weerfoto_park_de_wezenlanden.jpg
Park de Wezenlanden

Zondag zet de dooi in door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. De matige wind komt uit het westen en draait langzaam naar het noordwesten en wordt aan de kust vrij krachtig. Zachtere lucht van zee stroomt over het land en laat vooral in de kustprovincies de temperatuur flink oplopen naar een graad of 3. In Limburg blijft het overdag een enkele graad vriezen. Het is dan bewolkt met af en toe een beetje regen of natte sneeuw. In de ochtend kan de neerslag op een bevroren wegdek ijzel veroorzaken.

Zoals het er nu naar uitziet maakt in de ochtend de noordwestelijke helft van het land kans op wat neerslag en in de middag juist de zuidoostelijke helft. Waarschijnlijk valt de neerslag in het zuidoosten in de vorm van sneeuw. Later in de middag breekt in het noordwesten mogelijk de zon door. In de nacht naar maandag volgt in het binnenland een paar graden vorst.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. een mooie dag voor een carnavalsoptocht in westenholte en een schaatsfeest op de grachten in de binnenstad. Wel rekening houden met de temperatuur maar vooral ook de gevoelstemperatuur.

    veel plezier


    Maak melding

Reageer