Herinrichting Melkmarkt bijna voltooid

De Melkmarkt ligt er binnenkort mooi bij. De straat is autoluw heringericht met nieuwe bestrating, de parkeerautomaten zijn verwijderd en er zijn paaltjes geplaatst om het bezorgend verkeer te regelen (pollers).

Aan de gevels is nieuwe verlichting aangebracht en er staan nieuwe lichtmasten op straat. Ook zijn er nieuwe zitbanken op de Melkmarkt geplaatst en er is ruimte voor terrassen gecreëerd. De herinrichting van de Melkmarkt ging vorig jaar mei van start en nadert volgens planning haar voltooiing.

Bomen

Eind april zijn twintig nieuwe elzen geplant. De komende weken worden de boomroosters aangebracht om de stammen te beschermen en de ondergrondse boomconstructie, die de bomen voldoende groeikansen moeten geven, af te dekken.

Werkzaamheden landtong Rodetorenplein van start

Eind mei starten de voorbereidende werkzaamheden op het Rodetorenplein. Hier wordt de landtong volgens de contouren uit de Middeleeuwen heringericht. Hiervoor worden damwanden geslagen en kademuren aangepast. Met de aanleg van de landtong wordt ook de monding van de Grote Aa weer zichtbaar gemaakt. Naar verwachting is de kade van de landtong dit jaar nog klaar. Voor de duur van de werkzaamheden worden de tijdelijke units, die nu dienst doen als havenmeestergebouw, verplaatst. Als het plein in 2009 wordt opgeleverd, maken ze plaats voor een definitieve behuizing voor de havenmeester. Ook van het Rodetorenplein verdwijnen de parkeerplaatsen.

Het project Grote Markt, Melkmarkt, Rodetorenplein is het eerste grote herinrichtingsproject uit het Binnenstadsprogramma. Dit winkel- en horecagebied wordt het domein van vooral voetgangers en fietsers. Door de herinrichting ontstaat een uitstekende verbinding tussen het gebied rond het Maagjesbolwerk en het winkelgebied rond de Diezerstraat. Ook zorgt de herinrichting voor een verbetering van de veiligheid en overzichtelijkheid van het oude stadshart. Op www.binnenstad.zwolle.nl is informatie over het Binnenstadsprogramma te vinden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Nu al bijna klaar?

  Kleine twee jaar tijd om twee straten opnieuw te betegelen… Het rodetorenplein wordt in 2009 (!!!) pas opgeleverd. Dat is weer twee jaar tijd. Allemachtig, waarom duurt dat zo verschrikkelijk lang? Al die tijd zit je wel tegen een bouwput aan te kijken, met de bijbehorende chaos van de opengebroken straten. Dat rodetorenplein is zelfs al twee jaar niet meer te betreden geweest.


  ⚠️ Meld

 2. Goed, dat autoluwe is een pluspunt en die bomen zijn ook vooreeuwig verankerd als ‘nieuwe monumenten’, maar voor de rest is deze wandelboulevard een beschamend voorbeeld van machtmisbruik van regent naar gebruiker en uitbater, waarvan de laatsten voor meer dan de helft geen nut -en terecht!- zien in exploitatie van een terras omdat op geen enkele wijze de boven-hun-geplaatsten rekening hebben gehouden met de plek van cafeetjes en restaurants in relatie tot de aangewezen terrasplek : Beschamende vertoning !
  Voor een mooi zonnig terras op elk uur van de dag, ga ik voorlopig toch maar weer naar de Brink in Deventer: een wereldplein, en dit zegt een blauwvinger die zo gehoopt had dat de ‘nieuwe Melkmarkt’ de rol van de Deventer Brink zou kunnen overnemen.


  ⚠️ Meld

 3. En dat lelijke ouwe stuk tussen de nieuwe gedeeltes dan? Kome daar ook nog nieuwe stenen of blijven die lelijke ouwe stenen daar liggen, wat er niet uitziet! >:(


  ⚠️ Meld

 4. Kan niet echt warm lopen voor de Melkmarkt. Ook de Grote markt ligt er niet echt gezellig bij. Ook niet als de zon schijnt. Een paar mooie bomen of plantenbakken kunnen het nog enigzins op fleuren. Die afschuwelijke zwarte parasols op de Grote markt maken het er ook niet vrolijker op. Jammer dat de uitbater niet voor vrolijke kleuren heeft gekozen. Ja Walter ik ben het met je eens. Ik ga ook liever naar Deventer en op de Brink een lekker glaasje drinken.


  ⚠️ Meld

 5. Tja Roy ik ben een echte blauwvinger maar geef toch echt de voorkeur aan Deventer als we het over terrasjes hebben. Vind het namelijk een vreemde zaak dat als ik “gezellig” op een terras zit er bromfietsers en scooters links en rechts voorbij scheuren met de daarbij horende herrie. Echt gezelligheid ten top.


  ⚠️ Meld

Reageer