GGD Sense Lovedokter on tour

Zwolle – In verband met Valentijnsdag, dinsdag 14 februari geven de verschillende GGD’en in regio Oost die dag jongeren en de liefde een duwtje in de rug. GGD IJsselland doet op deze dag met de Sense Lovedokter verschillende locaties van ROC Landstede Zwolle, het Deltion college Zwolle en ROC Aventus in Deventer aan. Zo kunnen jongeren die met vragen op het gebied van liefde, seks en relaties, of een gebroken hart rondlopen, kunnen  ter plekke de hulp van de Sense Lovedokter inroepen.  Naast hulp, deelt de Sense Lovedokter met haar assistenten ook rozen uit. Op die manier wordt benadrukt dat liefde en seks iets moois is en vooral positief benaderd moet worden. Ook test de Lovedokter de kennis van de jongeren over seks.

Met de Valentijnsactie wil GGD IJsselland de naamsbekendheid van het  jongerenspreekuur Sense een stevige boost geven, zodat jongeren de GGD sneller weten te vinden voor vragen over seks, of voor een soa-test. Sense is het spreekuur voor jongeren tot en met 24 jaar waar zij gratis en anoniem met vragen over de liefde, seks en relaties terecht kunnen als zij daarmee niet naar de huisarts durven. Jongeren zijn van harte welkom bij de GGD-en als zij zich gratis en anoniem willen laten testen op soa, maar ook als het gaat om Sense met vragen over onder andere anticonceptie, onbedoelde zwangerschap, seksueel geweld, kortom met alle vragen over seks. Voor meer informatie over Sense, kijk op www.sense.info.

Op het gebied van preventie van de seksuele gezondheid onder jongeren is nog veel winst te behalen. Uit grootschalig onderzoek van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF, Seks onder je 25e, blijkt dat de kennis over seks onder jongeren nog flink te wensen over laat. Zo weet 40 procent van de jongeren niet dat een meisje ook zwanger kan worden als een jongen bij geslachtsgemeenschap niet klaarkomt. 37 procent van de jongens en 29 procent van de meisjes denkt dat je minder snel hiv en soa oploopt als je je goed wast. En 32 procent van de jongens en 24 procent van de meisjes weet niet dat er soa zijn waar je onvruchtbaar van kunt worden.

De tour is dinsdag om 10.15 uur tot 10.45 uur in Zwolle bij Landstede aan Rechterland en aan Fuchsiatraat. Verder van 11.30-12.00 uur bij Deltion aan Mozartlaan, van 12.15-12.45 uur bij Landstede Dokterspad en van 14.00-14.30 wederom bij Deltion aan Mozartlaan.

Artikel delen:

Reageer