Politie zoek getuigen gewelddadige beroving begraafplaats

Zwolle – Het team dat onderzoek doet naar de beroving op het terrein van begraafplaats Kranenburg, op donderdagmiddag 2 februari jl., tussen 12.40 uur en 13.40 uur, doet opnieuw een beroep op mensen die mogelijk iets van deze gewelddadige overval hebben gezien en nog niet met de politie hebben gesproken. Tussen genoemde tijdstippen zijn er mogelijk mensen op Kranenburg of Bergklooster geweest ivm een begrafenis / crematie en mogelijk hebben zij iets gezien van deze beroving dat het onderzoeksteam zou kunnen helpen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem bij Bel M. via 0800-7000. Het onderzoek is nog in volle gang.

Eerdere berichtgeving (3 februari jl.)

Vrouw overvallen op begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Een 23–jarige inwoonster uit Zwolle is op donderdag 2 februari rond 13.25 uur, op het terrein van de begraafplaats Kranenburg aan de Bergkloosterweg, overvallen. Het slachtoffer liep over het pad in de richting van de hoofdingang van de begraafplaats. Hier werd zij aangesproken door twee onbekende mannen die tegen haar schreeuwden, dat zij geld wilden hebben. De mannen grepen haar tas maar het slachtoffer verzette zich hier tegen. Zij werd hierop zowel in haar gezicht als in haar buik geslagen. De verdachten hebben uiteindelijk geld uit haar portemonnee gehaald en 2 bankpassen. Vervolgens zijn ze er snel vandoor gegaan. Het slachtoffer kent de verdachten niet maar kon het volgende signalementen opgeven:

Het betroffen 2 blanke lange mannen. Eén sprak Nederlands en de andere een buitenlandse onbekende taal. Ze droegen beiden donkere jassen, heupmodel en hadden ook beiden gympen aan. Een van de verdachten had veel ringen aan één hand en de andere verdachte droeg een fel groen/gele broek. De geschatte leeftijd bedraagt 25 à 30 jaar. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar buik en had een zeer opgezwollen gezicht. Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar de 1e hulp van het ziekenhuis. Mensen die getuigen zijn geweest van de overval, of rond het tijdstip nabij de begraafplaats iets verdachts hebben gezien, of op basis van het signalement de verdachten menen te kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. De verdachte??? klaagde over pijn in haar buik? Zal toch wel het slachtoffer zijn. Hoewel, tegenwoordig in Nederland met de huidige rechtspraak zijn slachtoffers al gauw verdacht >:(


  Maak melding

 2. Wat een laffe daad weer. Ik begin zo langzamerhad wel een beetje genoeg te krijgen van die blanken in Zwolle.

  😮

  nou bart 70% hier is blank
  wen er maar aan
  anders ga je toch weg uit zwolle
  >:(


  Maak melding

 3. De verdachte klaagde over pijn in haar buik en had een zeer opgezwollen gezicht. Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar de 1e hulp van het ziekenhuis.

  Admin! Ik vind dit nog steeds een raar fragment en een foute berichtgeving.

  ==========

  Eens!


  Maak melding

Reageer