Kunstgrasveld in nieuwe FC Zwolle stadion

De knoop is doorgehakt, FC Zwolle zal in het nieuwe stadion wedstrijden op kunstgras gaan spelen. FC Zwolle kiest voor de hoogwaardige kwaliteit kunstgras van Edel Grass uit Genemuiden. FC Zwolle is hiermee de vijfde club in de Jupiler League die kiest voor kunstgras in het stadion.

 

FC Zwolle ziet vele voordelen in de keuze voor kunstgras. Van groot belang is de intensiteit van het gebruik voor het nieuwe stadion met kunstgras. Echt gras kent slechts een beperkt aantal bespeelbare uren. Het komt er in de praktijk op neer dat alleen de thuiswedstrijden van het eerste elftal in het stadion gespeeld kunnen worden. Een wel heel magere bezetting van een schitterende, maar dure investering. “Wij zijn van mening dat het nieuwe stadion dé thuishaven van FC Zwolle moet worden. Alles wat zich afspeelt in of uit naam van FC Zwolle moet rond het stadion plaatsvinden. De jeugd moet op het complex rondlopen, trainen en/of studeren.

Alleen dan kunnen we een clubgevoel creëren, wat op dit moment niet voldoende aanwezig is”, aldus directeur Gerald van den Belt. Een FC Zwolle-supporter moet uitgenodigd worden om op of rond het stadion een wedstrijd van één van deze teams te bekijken, een kaartje te leggen in het spelers- of supportershome, na te praten over de resultaten van het eerste of het bekijken van de trainingen. Al deze voordelen hebben bijgedragen aan de keuze van kunstgras in het nieuwe FC Zwolle stadion.

De nieuwe kunstgrasmat zal worden geleverd door Edel Grass uit Genemuiden, Arcadis en Koninklijke Ten Cate. FC Zwolle heeft gekozen voor de nieuwste en beste versie van kunstgras op de markt is. Het gaat om de Edel two dimension een combinatie van een gefibrilleerde vezel en een monofilament. Edel Grass zal met de aanleg van het kunstgrasveld toetreden tot de sponsorgroep van FC Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mag er op het kunstgras w??l geslapen worden of komt Bertus dan weer langs om een skup onder de konte uut te deel’n? ;D 😀


    Maak melding

Reageer