Gelijkspel Berkum tegen WHC

Zwolle – Berkum heeft de uitwedstrijd tegen koploper WHC met een 1-1 remise afgesloten. In de eerste helft had de Zwolse hoofdklasser de betere kansen maar na een 0-1 voorsprong werd verzuimd door te drukken. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en uiteindelijk konden beide partijen met de gelijke eindstand leven.“We stonden goed in de eerste helft maar kwamen daarna niet goed uit de kleedkamer,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. “Bij de 1-1 werden we verrast en in de tweede helft hebben we veel te weinig gevoetbald. Daar kwamen we pas tegen het einde weer aan toe.” WHC-trainer Jan Everse was uiterst ontevreden over de prestatie van zijn ploeg in de eerste helft. “Dat was het slechtste wat we dit jaar hebben laten zien. Er werd niets gecreëerd en we mochten bij zijn dat we met de rust maar met 0-1 achter stonden. Daarna ging het wat beter en de uitslag was terecht.” 

20120218whc-40.jpg

Gesteund door de stevige wind in de rug was WHC in het eerste bedrijf meer op de helft van de bezoekers te vinden, maar Berkum eiste de beste kansen voor zich op. Met de na acht maanden teruggekeerde Pascal Diender op het middenveld, waar hij een uitstekende rentree maakte, werden de spitsen regelmatig goed bediend en dat leidde tot kansen voor Youp Kok en Chris van der Meulen. Die laatste werd, volgens velen in buitenspelpositie, na bijna een kwartier de diepte in gestuurd door Diender waarna Van der Meulens pass binnen werd gewerkt door Kassim Bizimana: 0-1. Dik vijf minuten later liet Berkum een geweldige kans liggen om verder uit te lopen toen een schot van Marc van der Meulen via de binnenkant van de paal het veld weer in stuitte. Ook daarna kreeg Berkum via Bizimana nog een mogelijkheid om afstand te nemen maar de Zwolse spits miste van korte afstand. Tussendoor hielp de volledig vrijstaande WHC-topscorer Özhan Kardag een uitstekende mogelijkheid om zeep doordat hij de bal zo’n beetje vanaf de doellijn toch nog naast wist te krijgen. Na de rust bracht WHC-coach Everse aanvaller Jolf Stel in de ploeg en dat zorgde al direct voor een heel ander wedstrijdbeeld. De Wezeper ploeg startte bijzonder fel en toen na enkele minuten Stel vrij werd gelaten schoot hij de 1-1 binnen.  

20120218whc-5.jpg

Berkum liet vervolgens veel te veel ruimte aan de thuisploeg en dat zorgde voor angstige situaties voor het Zwolse doel. In de 66e minuut was de steeds aanspeelbare Stel na een corner dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn kopbal werd uitstekend van de lijn gekopt door Frank Hoolsema. Vlak voor tijd schreeuwde heel WHC om een penalty toen Stel bij een duel met Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis onderuit ging maar scheidsrechter Meulenkamp constateerde geen overtreding, zodat het bij 1­-1 bleef. In een uitwedstrijd bij de koploper was dat op zich niet onverdienstelijk maar volgende week zal Berkum in het belangrijke thuisduel tegen Oranje Nassau toch de winst moeten pakken om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer