Optocht carnaval in Sassendonk

Zwolle – Zaterdagmiddag vond de jaarlijkse terugkerende carnavalsoptocht plaats in het bruizende Sassendonk. Een stoet tientallen wagens en groepen liepen de optocht door de binnenstad van Zwolle. Langs de route stonden, mede door het weer, veel bezoekers het kleurrijke geheel te bewonderen.

18-02-2012_carnaval-optocht_07.jpg

Tijdens de optocht had helaas een wagen pech onderweg. Ook vielen er gaten tussen de wagens. Maar dat liet het publiek koud. Zij bleven rustig wachten. 

18-02-2012_carnaval-optocht_01.jpg

1.jpg

 18-02-2012_carnaval-optocht_02.jpg

Meer foto’s bij Lees Verder..

 testje.jpg

5.jpg

 18-02-2012_carnaval-optocht_03.jpg

2.jpg

18-02-2012_carnaval-optocht_04.jpg

3.jpg

18-02-2012_carnaval-optocht_06.jpg

4.jpg

18-02-2012_carnaval-optocht_05.jpg

7.jpg

18-02-2012_carnaval-optocht_05.jpg

6.jpg

18-02-2012_carnaval-optocht_08.jpg

https://youtu.be/1NXwxKGCRUk

https://youtu.be/cnuVYKVvUmc 

https://youtu.be/Vd4O5S5NN6o 

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Na effe wachten kwam de optocht door de sassenstraat, met als eerste 2 mooie muziekkorpsen, 1 met trommels en de andere was ook top, daarna was het saai met kale tractors en onverklede mensen op de praalwagens, na weer een tussenstuk met niks zijn we verder gelopen. Brrrr


  Maak melding

 2. Nou beste twas niks, ik weet niet waar jij hebt gestaan maar in iig niet in de sassenstraat! Je hebt wel gelijk dat er veel tractors waren. Heb zelf 4 jaar bij cv net ehm anders gezeten en altijd met veel plezier meegelopen en zelfs 1 keer bovenop de praalwagen gestaan, en merkte elk jaar weer dat de kwaliteit van de optocht steeds iets verder achteruit gaat! Vergeet niet dat een wagen bouwen flink wat duiten kosten en dat niet elke vereniging of cvgroep dat zo ff kan ophoesten! De sfeer is echter altijd prima! Wel raar dat ze de starttijd ineens hebben aangepast van 1345 naar 1415! Stond zelf vanaf 14uur te wachten bij groot weezenland en de 1ste wagen was daar pas om 1510.


  Maak melding

 3. Beste Sassendonkers,

  Wij (en ik hoop alle Carnavalsverenigingen / groeperingen) hebben veel plezier in het bouwen van de praalwagens en het uitdenken van thema’s. Ik ben van mening dat de optocht in Sassendonk er steeds beter uit gaat zien, groepen en verenigingen doen steeds meer hun best om de optocht naar een hoger niveau te tillen.

  Wij Tonnezotters zijn blij dat de firma Pekkeriet uit Dalfsen belangeloos een tracktor (met chauffeur) beschikbaar stelt. Zonder hun komt onze wagen niet vooruit!!!

  Wij hebben vandaag tijdens de optocht alleen maar lachende gezichten gezien. Hier hebben wij veel plezier aan beleeft en zullen volgend jaar weer meedoen. Ook zal er dan weer een “Kale” tractor voor onze wagen staan.

  Maar bedenk wel, normaal moet die tractor (of ander trekkend materiaal) geld opleveren, maar alle eigenaren van deze voertuigen stellen ze gratis beschikbaar voor ons feestje!!!!

  Wij wensen iedereen nog een fijn carnaval!

  Alaaf,

  Vorst Batse
  Voorzitter C.V. De Tonnezotters  Maak melding

 4. Ik vond juist dit jaar de optocht ontzettend goed, ik ben een aantal jaren niet meer geweest omdat het niks meer voorstelde maar gister heb ik echt genoten! alle deelnemers BEDANKT!!!!


  Maak melding

 5. Ik heb genoten van de optocht, het kan natuurlijk altijd beter maar het is amateurisme en daar mag je niets van zeggen. Helaas waren er nu wel heeeele grote gaten, zo groot zelf dat na startnummer 35 het publiek dacht dat het was afgelopen en toen iedereen weg was kwamen er weer nieuwe wagens. Toch was het een Sassendonk waardige optocht.


  Maak melding

 6. mooie beelden Harry! Ben niet geweest, maar leuk om te zien. Lijkt wel alsof mensen zich steeds meer uitdossen/verkleden (vergeleken met de boerenkiel tijd van de jaren 80 ūüôā ).
  Toppie!


  Maak melding

 7. Bedankt beelden met plezier gemaakt van een mooie optocht de sfeer op en rond de optocht was heel goed en de uitdossingen weer van hoge kwaliteit, ik had naast video ook een aantal foto’s gemaakt en geplaatst op de hyves site van Carnaval Zwolle.
  Ook nog een korte smanenvattende video gemaakt van de optocht die kort is (2 min) waar ook wat foto’s in verwerkt zijn.
  is via deze link van youtube te bekijken
  http://youtu.be/0tWNufZMouw

  groet Harry de Wit uit Zwolle  Maak melding

 8. toch maar weer eens naar de optocht in zwolle met de kinderen!
  als van oorsprong raaltese ben ik wel eens naar de optocht geweest, maar was altijd reclame zuil aan reclame zuil wat voorbij trok. Voor ZWOLSE BEGRIPPEN was het een mooie optocht!!!! Kale tractor ala…. als de rest maar goed is. Enne… mijn zoontje van 3 was mn geinteresseerd in al die tractoren… dus lekker zo laten. Wellicht kunnen er meer loopgroepen gestimuleerd worden om mee te doen.
  maar goed, als ik dan een dag later in Raalte sta te kijken… tja die is wel ff professioneler.
  misschien voor alle wagens een tip…. ook starten in Raalte, levert 2x startgeld op!
  en voor alle kijkers en deelnemers extra plezier


  Maak melding

 9. oh ja… nog even vergeten
  deze foto’s laten zeker de hoogte punten van de optocht zien
  toch wel een aplausje voor de optocht van zwolle:D:D:D8)8):D:D:D


  Maak melding

 10. Sorry, al inspanning ten spijt, ik vond de optocht ronduit waardeloos. Was al jaren niet meer geweest vanwege het bedenkelijke nivo. Had gehoopt dat het beter zou zijn geworden, maar helaas…..


  Maak melding

 11. en de komende 40 dagen wel vasten h?!
  stelletje nep carnavalvierders!

  Ja, want dit soort van carnaval is een bouw- en knutselfestijn en daarna zuipen totdat je blauw kiekt en kotst.


  Maak melding

 12. Toch proef ik uit jou reakties een stuk jaloezie afgunst. Echt neem van mij aan die drank in het gehos is beter als dat zijn wat jij drinkt.


  Maak melding

 13. Bericht door Onzin2, op 20 februari 2012 om 17:38
  en de komende 40 dagen wel vasten h?!
  stelletje nep carnavalvierders!

  Nee hoor, gewoon doorzuipen , heerlijk van mijn eigen geld8)


  Maak melding

 14. Iedere gek z’n bestek!

  Wij hebben dit jaar voor de aller eerste keer meegelopen in de optocht en genoten van de sfeer en het publiek langs de kant.
  Het winnen van de loeigoedtroffee was onze kroon op dit carnaval. Voor ons is nieuwe carnavals traditie is geboren.
  Sassendonkers bedankt!  Maak melding

 15. Volgend jaar weer doen!
  Ook opstellen op de weth.Alferinkweg, maar dan met de neuzen de andere kant op, en via de Luttenbergstraat de stad in.

  Dan hebben wij iig die rotzooi niet in de Assendorperstraat, en hoef ik in de optocht niet naar die holle ogen te kijken van figuren die, staande op zo’n praalkar, van allerlei troep van zich af gooien, zonder ook maar een greintje benul van waar ze mee bezig zijn.
  Vooral de plastic zakjes met meel; daar kun je leuk mee naar een ander gooien; die zit er dan helemaal onder. Koning Onbenul was here


  Maak melding

 16. @Drama, denk dat veel assendörpers het niet met je eens zijn. Sta ieder jaar ook in de assendorperstraat en wanneer ik dan zie hoeveel bewoners uit de wijk assendorp langs de route staan. Denk ik dat jij één van de weinigen bent. Ben het met je eens over de meel, was een minder groot succes. En wat betreft de troep, op wat confetti resten na is het meeste toch opgeruimd. En dat heeft de Rova weer keurig gedaan. Hulde.


  Maak melding

Reageer