Getuigen gezocht van poging tot beroving

Getuigenoproep

Zwolle – Een onbekende jongeman heeft maandagmiddag 20 februari rond 16.30 uur geprobeerd een 44-jarige vrouw uit Zwolle van haar portemonnee te beroven. De vrouw had even daarvoor wat gekocht en haar portemonnee in haar linker jaszak gestopt. Toen ze in haar scootmobiel over de Spiegelstraat richting het overdekte winkelcentrum reed passeerde ze op de kruising met de Nieuwstraat drie jongemannen op scooters.

Direct daarna kwam één van de jongens naast haar rijden en probeerde haar portemonnee uit haar jaszak te trekken. De vrouw kon zich losrukken, maar de jongen bleef volhouden. Hierop sloeg ze hem in het gezicht waarna de jongen ervandoor ging in de richting van de Roggestraat. De politie is op zoek naar getuigen van de poging tot beroving. Drie oudere dames hebben het voorval in ieder geval zien gebeuren. Zij en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Zwolle-Centrum/Zuid via telefoonnummer 0900-8844. Het signalement van de dader luidt: licht getinte man van circa1.75 meter lang. Hij droeg een lichte crèmekleurige jas met bontkraag en een zwarte broek en hij reed op een crème/witkleurige scooter. 


Artikel delen:
Reacties 8
  1. UPDATE:
    Zwolle – Het 44-jarige slachtoffer van een poging beroving op maandagmiddag 20 februari heeft haar belager zo hard geslagen dat deze een tand heeft verloren. De politie heeft op de Spiegelstraat gezocht maar heeft de tand helaas niet meer gevonden. Mensen die iemand menen te herkennen aan de hand van het bovenstaande signalement in combinatie met een missende tand, worden verzocht contact te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Of anoniem via Bel-M: 0800-7000.


    Maak melding

  2. Hoe weet men zo zeker dat hij een tand is verloren, wanneer hij na de klap er van door is gegaan? Aan de hand waarvan is dit vastgesteld?


    Maak melding

Reageer