Het weer: Vrij krachtige wind

Zwolle – Op woensdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In de middag nadert vanuit het noordwesten een frontaal systeem waarvan de sluierbewolking al over het land trekt. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en plaatselijk 11 graden in het midden en zuiden van het land. De wind komt nog steeds uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. In de loop van de middag komt langs de kust een krachtige tot harde wind te staan, windkracht 6 of 7. In de avond neemt de bewolking toe. In het noordwesten valt aan het begin al regen, in Limburg duurt het tot het eind van de avond voordat de eerste neerslag valt. Door de bewolking koelt het niet verder af dan naar 4 tot 7 graden. 

20120221weerfoto_brug_bankastraat-vondelkade.jpg
Brug Bankastraat – Vondelkade 
Donderdag is het bewolkt en valt plaatselijk een klein beetje regen. Het grootste deel van de tijd is het droog en vooral in het westen breekt af en toe de zon door. De matige tot vrij krachtige (zuid)westenwind voert zachte lucht aan en de maxima komen uit tussen 9 graden op de Wadden en 10 tot 12 graden op het vasteland.

20120221meteozwollenl.pngBron: www.meteozwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 8
  1. @Emiel, het staat je vrij om te overleggen met de admin of ji, iedere dag een weerfoto mag aanleveren. Op deze manier is MarKel het weerbericht hier gaan posten. En daar ben ik blij mee.
    En ook ben ik nog steeds blij met de mooie foto’s van Harry, die soms wat met het weer te maken hebben, maar vaker een mooi plaatje van Zwolle is.


    Maak melding

  2. @ Emiel: Als je weer”foto’s” wilt zien, kan je beter naar het weerbericht op televisie kijken. Daar heb je van die handige plaatjes met de temperatuur en wolkjes, zonnetjes en/of regendruppeltjes. Ook wel weerkaarten genoemd.

    Ik vind het wel wat hebben, de sfeerfoto’s van Zwolle…


    Maak melding

Reageer