Buitenfunctiestelling

Op dinsdag 21 februari 2012 zijn twee medewerkers van het korps IJsselland door de korpsbeheerder H.J. Meijer buiten functie gesteld. 

Zij worden er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een (zeer) ernstige vorm van plichtsverzuim. Tegen hen zal zowel een strafrechtelijk en een intern disciplinair onderzoek worden opgestart.
Artikel delen:
Reacties 34
 1. Beetje jammer natuurlijk! Er wordt hier adequate actie ondernomen en aangegeven dát er actie is ondernomen.
  En dan nog zeuren dat het alleen maar om het aantal boetes zou gaan?!? Erg kinderachtig!

  Ben wel net als Ingrid nieuwsgierig naar de verdere toelichting.


  Maak melding

 2. Goh Jolien wat grappig zeg lig in een deuk hier echt…………jij bent me dr een hoor. Blijf van die azijn af en zoek anders een ander nieuwsmedium op over zwolle. Deze berichten zijn zo door de politievoorlichter naar buiten gebracht bij klachten u dan ook daar melden Einde dienstmededeling


  Maak melding

 3. Sorry hoor D erk, maar wat moeten lezers van wlz nu met dit soort nieuwsberichten? In mijn ogen volstrekt zinloos. En neem me niet kwalijk maar zo vaak lever ik geen negatief commentaar op wlz dus mag ik ook een keer?:D


  Maak melding

 4. Ach de een kijkt naar het weer, de ander naar politieberichten en de ander in de politiek, voor ieder wat wils he Wat vind jij dan leuke berichten? 50 jarig huwelijk? 🙂


  Maak melding

 5. Nounou D erk, wat zit jou dwars? Als je goed kijkt zie je dat ik niet de enige ben die dit nieuwsbericht een beetje vreemd vindt. Het feit dat ik dit vind, maakt toch niet meteen dat ik me -met jouw woorden- alleen maar bekommer om de huis- tuin- en keukenberichten?


  Maak melding

 6. misschien ook wel een fruitmandje van 700 euro besteld?
  en laten bezorgen op hun werk kamer 😉
  maar wat maakt het uit gewoon weer de straat op sturen en kindertjes bekeuren als de bel het niet doet.


  Maak melding

 7. Wat zit je dwars “s”? Zelf zeker ook eens een terechte bekeuring gehad die je onzinnig vond? En daarom is nu iedere agent slecht?

  Ik vind het juist een goede zaak dat ze niet zomaar van iedere agent alles pikken. En ze laten nu dus ook duidelijk zien ook kritisch te kijken naar de eigen gelederen. Ga dit topic dan niet misbruiken om zielig te doen over andere agenten die gewoon hun werk doen!

  Bovendien: wanneer is de laatste keer geweest dat je gehoord hebt dat een kind bekeurd is voor een niet werkende fietsbel?


  Maak melding

 8. Hoe minder er gemeld wordt, hoe groter het vergrijp!
  Ga er maar vanuit dat het zeer ernstig is als de korpsbeheerder zelf deze medewerkers buiten functie stelt.
  Strafrechtelijk onderzoek wordt ook gedaan, dus het gaat waarschijnlijk niet om iets lulligs. Kan me wel voorstellen dat er geen duidelijkheid gegeven kan worden totdat het onderzoek is afgerond.
  De politie had ook geen persbericht kunnen doen en dan hadden we er niets van geweten. Maar volgens mij gaat dit verhaal nog wel een staartje krijgen, ben benieuwd wat het is.


  Maak melding

 9. go ze hebben in het kostuum carnaval gevierd en wij maar denken dat ze er bij hoorde met die verkleedpartij.maarja het biertje smaakte blijkbaar hun wel.of is het toch wat …………..?:D:D


  Maak melding

 10. @plantje werkzaam bij de politie kerel.
  want er word toch wel een gevoelige snaar bij je geraakt.
  ze zijn er altijd als je ze niet nodig hebt,maar als mensen overvallen worden dan zijn in geen velden of wegen te bekennen ja uren na de melding.maar als ze kunnen bekeuren zijn ze er als de kippen bij de politie is je beste vriend laat me niet lachen  Maak melding

 11. Bericht door j, op 23 februari 2012 om 19:43
  @plantje werkzaam bij de politie kerel.

  Nee hoor. Ik hoor dat wel vaker…waarschijnlijk omdat ik niet iedere mogelijkheid aangrijp alle agenten over één kam te scheren en het hele politieapparaat de grond in te trappen.

  want er word toch wel een gevoelige snaar bij je geraakt.

  Valt toch ook wel mee?
  Je moet de boel natuurlijk niet omdraaien. Er wordt melding gedaan dat agenten wegens plichtsverzuim uit hun functie zijn gezet. Lijkt me, dat dat voor de critici juist een goede zaak is.
  s reageert daarop zeer kinderachtig! En ook hier wordt dan weer gesteld:”Ze zullen hun quota wel niet gehaald hebben”. Dat gaat toch nergens over?

  ze zijn er altijd als je ze niet nodig hebt,maar als mensen overvallen worden dan zijn in geen velden of wegen te bekennen ja uren na de melding.maar als ze kunnen bekeuren zijn ze er als de kippen bij de politie is je beste vriend laat me niet lachen

  Dat is altijd hetzelfde verhaal bij diegenen die eens af en toe een bekeuring krijgen. Daar hoor je altijd hetzelfde van.
  Echter, in topics waarin de politie adequaat heeft opgetreden zie je de azijnze*kers niet! Nee, want daar kunnen ze niet zeuren!


  Maak melding

 12. Korps IJsselland is niet alleen Zwolle overigens. Ben het ermee eens dat het bericht vragen oproept. Ook ik ben benieuwd naar de reden van de buitenfunctiestelling.


  Maak melding

 13. Deze twee vielen blijkbaar buiten de groep aangezien zijn collega’s hem niet dekken. En ach, als iemand een opmerking maakt over een agent is gelukkig plantje er nog(die dan wel elke mogelijkheid aangrijpt) om de boel wel even digitaal recht te zetten. hahaha. Kwam je zelf niet door de keuring Plantje? dacht ik al….


  Maak melding

 14. Bericht door 1stejohn, op 26 februari 2012 om 12:56
  Deze twee vielen blijkbaar buiten de groep aangezien zijn collega’s hem niet dekken.

  Mooi dat jij weet wat er precies aan de hand is.

  En ach, als iemand een opmerking maakt over een agent is gelukkig plantje er nog(die dan wel elke mogelijkheid aangrijpt) om de boel wel even digitaal recht te zetten

  Je doet net alsof ik bij elke negatieve opmerking over agenten met een plaat voor mijn kop blind agenten verdedig.
  Dat is niet zo. Natuurlijk zitten er in het politiekorps ook rotte appels! Maar het is een ander uiterste om op ieder nieuwsbericht waar het woord “agent” in voorkomt te reageren met zaken als “ga maar weer kindertjes bekeuren voor een niet werkende fietsbel” en “ga toch boeven vangen”. Dat zijn van die zinloze opmerkingen van mensen die zich op de één of andere manier ooit benadeeld hebben gevoeld door een agent en vervolgens alle agenten scheef aankijken.
  Die generaliserende kinderachtige opmerkingen…daar reageer ik op.

  Kwam je zelf niet door de keuring Plantje? dacht ik al….

  Waarop baseer je die aanname? Dacht ik al…

  Maar 1stejohn, bij jou kan ik het toch nooit goed doen. En je moet het weer persoonlijk maken. Dus de discussie is weer mooi doodgeslagen.


  Maak melding

 15. Plantje, daar reageer jij altijd op. Elke twijfel die hier uitgesproken wordt over het handelen van politie of ander overheidspersoneel wekt bij jouw blijkbaar de drang op om je frustratie te ventileren. Is prima hoor. De rotte appels wil jij nooit zien. Prima als jij liever in het fabeltje gelooft dat alle agenten per definitie goed zijn. Het bovenstaande stuk bewijst wel weer het tegendeel.

  en eileen is een schaap…

  ontopic:
  Iemand die een agent persoonlijk kent en wel eens spreekt over korps IJsselland weet hoe het binnen de politie werkt. De oudgedienden hebben respect en hoef je als éénstreper niet tegen te spreken.
  Dat deze twee aangepakt worden zal gaan om iets wat ze niet in de doofpot kunnen stoppen of die buiten de groep vallen.
  En datv is niet alleen bij IJsselland zo hoor, dat is politie eigen…


  Maak melding

 16. Bericht door 1stejohn, op 27 februari 2012 om 15:24
  Plantje, daar reageer jij altijd op.

  Ja, op die generaliserende kinderachtige opmerkingen reageer ik inderdaad nagenoeg altijd wel.

  Elke twijfel die hier uitgesproken wordt over het handelen van politie of ander overheidspersoneel wekt bij jouw blijkbaar de drang op om je frustratie te ventileren.

  En dan draai je de boel weer om.
  Hier is een stuk waarin inderdaad twijfel uitgesproken wordt over het handelen van politie. Sterker nog: ze zijn al buiten functie gezet, dus het is wel duidelijk dat het hier rotte appels betreft!
  Daar komen vervolgens weer (zoals heel vaak) de reacties op waarin mensen hun frustraties ventileren alsof iedere agent bekeurt voor het niet werken van een fietsbel, achter een boom staat te laseren enz enz.

  Is prima hoor. De rotte appels wil jij nooit zien. Prima als jij liever in het fabeltje gelooft dat alle agenten per definitie goed zijn.

  Ik dacht toch, dat ik duidelijk aangegeven had te begrijpen, dat niet alle agenten (zowel positief als negatief) over één kam te scheren zijn.

  Het bovenstaande stuk bewijst wel weer het tegendeel.

  Inderdaad. En de reacties eronder bewijzen weer, dat sommige mensen alleen maar het slechte in agenten zien. Nogmaals: die mensen zie je niet reageren als agenten eens wat goed gedaan hebben!

  Ik vraag me echt af waar je denkt uit mijn woorden te kunnen concluderen dat ik aanneem dat alle agenten goed zijn…


  Maak melding

 17. @Plantje:
  Respect dat je het nog probeert duidelijk te maken. Mij hoef je niet te overtuigen (en dat is je streven ook niet). Ik snap wat je bedoelt en ben het met je eens.

  Maar als iemand het niet wil begrijpen of wil horen, dan is het praten tegen……..


  Maak melding

 18. niet alles gelezen (reacties), maar ik ben wel benieuwd of deze beide personen met dezelfde zaak te maken hebben, of dat het nu naar buiten wordt gebracht maar dat het twee individuele zaken zijn…


  Maak melding

 19. Bedankt WFvN… ben bang dat je gelijk hebt.

  Er zijn nu eenmaal veel mensen die bepaalde aspecten van de politie niet willen zien en enkel de negatieve benadrukken. Zie daarvoor ook weer: dit onderwerp. Daarmee doel ik nog niet eens op 1stejohn, want die kan volgens mij ook prima de positieve kanten zien.
  Ik vind het vooral jammer, dat in dergelijke discussies mensen het idee hebben, dat ik niet inzie, dat er ook rotte appels bij zitten. En tja…dan krijg ik ook wel het idee dat mensen het niet willen begrijpen


  Maak melding

 20. @Plantje; Trek het je niet aan, hoor. Laat maar gaan. Als mensen dingen van je willen denken, denken ze dat maar. Zolang de mensen die er toe doen maar beter weten.
  (geloof me; it takes one, to know one, kheb van hetzelfde last).


  Maak melding

 21. @Plantje, zolang men niet in ziet dat er in alle lagen van de bevolking rotte appels voor komen, en dit altijd maar blijven toe dichten aan bepaalde lagen van de bevolking, zul je helaas deze reactie’s blijven krijgen.


  Maak melding

Reageer