PvdA vreest voor minder zorg kwetsbare groepen

De PvdA-fractie Zwolle vreest dat het kille overheidsbeleid leidt tot minder zorg voor en ondersteuning van kwetsbare groepen. Het rijk verhuist vanaf 2013 de verantwoordelijkheid voor deze mensen naar de gemeentes, maar die krijgen daar 2 miljard euro minder voor. Voorkomen moet worden dat tijdens deze verhuizing van geld en verantwoordelijkheden mensen de nodige zorg en ondersteuning kwijtraken. Daarom vraagt de PvdA-fractie het college tijdig inzicht te geven in de consequenties van deze decentralisaties, zodat hier met de komende bezuinigingsronde rekening mee gehouden kan worden. 

Raadslid Youcef Ben Ali legt uit: “Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een verstandelijke beperking die met begeleiding toch zelfstandig kunnen wonen of om mensen met psychische problemen die via dagbesteding nuttig bezig zijn en niet vereenzamen. “ In 2013 moet Zwolle haar verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat deze mensen nog steeds de zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om mee te kunnen doen in de deze samenleving.Fractievoorzitter Eefke Meijerink: “Mocht door de huidige bezuinigingen het niet meer mogelijk zijn alle inwoners van Zwolle een waardig bestaan te bieden, dan is de PvdA-fractie bereid de gemeente extra geld te laten uittrekken om dit wel mogelijk te maken. Het mag niet zo zijn dat we mensen hier de dupe laten worden van kil overheidsbeleid.” 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Heel goed om ervoor te zorgen dat ieder een waardig bestaan heeft,maar de vraag is als hiervoor extra geld nodig is,waar haalt u het vandaan vooral met de bezuinigingen die nog aankomen? Ik ben het eens met dat niemand de dupe mag worden van de kille overheidsbeleid,maar wat doet de PVDA fractie hieraan in Den Haag?


  Maak melding

 2. @Jimmy

  Eens dat het heel goed is dat ieder een waardig bestaan heeft, ertoe doet en dat het huidige overheidsbeleid allesbehalve warm is. Maar is het alleen de PvdA die hieraan wat moet doen of kunnen andere partijen hier ook wat aan doen? Of kunnen of laten we de partijen die in de regering zitten de boel maar laten verrotten/verhufteren…


  Maak melding

 3. Allemaal blabla. De PvdA heeft het zelf laten liggen door hun ‘ouwe veren’ af te schudden. Ze staan tegenwoordig pal voor de groep met de meeste stemmen, en dat zijn volgens mij de middeninkomens.


  Maak melding

 4. Overbodige toestand.Ben W hebben via Dannenberg beloofd dat iedereen mee doet en niemand aan de kant komt te staan.Daar mogen we het gemeentebestuur aan houden.


  Maak melding

Reageer