Matinee op zondag

Zwolle – Muziek is het leidende thema van de Matinee op Zondag die wordt gehouden op zondag 26 februari in het Andreascentrum van het Leger des Heils. De Matinee op Zondag kenmerkt zich door een losse liturgie: naast zang, muziek, samenzang en een overdenking is er ook ruimte voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een knutseltafel. De Matinee op Zondag begint om 16.00 uur en is rond half zes afgelopen. Het adres: Geert Grootestraat 9 in Zwolle. 

Medewerking verlenen de Regionale Salvation Brassband uit Apeldoorn, het shantykoor ShantyPlus en het koor van korps Zwolle van het Leger des Heils. De Regionale Salvation Brassband (RSB) is zo’n vier jaar geleden gevormd uit muzikanten en oud-muzikanten van het Leger des Heils uit de wijde omgeving van Apeldoorn. Muzikanten komen uit Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Arnhem, Ede, Zwolle en Kampen. Al snel sloten zich muzikanten aan van buiten het Leger des Heils die ook graag de typische Leger des Heils-brassmuziek spelen. De band repeteert een keer in de maand; dirigent is Bert van Laar uit Zutphen.

Het shantykoor ShantyPlus heeft onlangs zijn eerste lustrum gevierd. Het initiatief voor de oprichting van dit koor is genomen door lt.kol. Jaap Kanis die toen voorganger was van de kerkelijke gemeente (korps) in Zwolle. Het koor heeft al heel wat optredens in het land verzorgd; bracht vorig jaar een muzikaal bezoek aan Tsjechië en heeft begin februari een CD opgenomen. Het koor wordt nog steeds geleid door Jaap Kanis.

Een jaar geleden vormde een kleine groep leden van korps Zwolle een zanggroep. De bedoeling was een projectgroep te vormen en te zingen tijdens bijzondere gelegenheden. Maar hun zang sloeg zo aan dat de groep is uitgebreid en de status ‘projectkoor’ inmiddels is veranderd in permanent koor. Het koor wordt geleid door Petra Bor; pianist is Wilco Menge.
Artikel delen:

Reageer