All that Jazz in de Statenzaal

Zwolle – Vrijdagavond 2 maart is Ronald Snijders te gast in de serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Snijders, volgens Jazz nu de meest swingende fluitist van Nederland, zal worden begeleid door studenten van ArtEZ. Ronald Snijders, de meest swingende fluitist van Nederland volgens Jazz nu, en de uitvinder van de Afro Surinaamse kawinajazz, werd geboren in Paramaribo in 1951. Op  zevenjarige leeftijd begon hij, geïnspireerd door zijn vader die beroepsmusicus was,  met fluitspelen. In zijn jeugd speelde hij gitaar, saxofoon, piano, percussie, zowel klassiek als populair, Braziliaans en jazz. In september 1970 ging hij civiele techniek studeren in Delft, maar vijf jaar later echter was hij professioneel musicus.

 

20120222ronald-snijders.jpg 

 

Ronald Snijders produceerde twintig eigen cd’s met vernieuwende eigen composities, in stijl variërend van Noord-Amerikaanse jazz en fusion tot nieuwe Afrikaanse Caribbean jazz (waaronder Surinaamse kasekojazz en kawinajazz), Braziliaanse en andere wereldjazz. Ronald Snijders werd o.a. onderscheiden met de Persprijs van het prestigieuze NOS jazzconcours in Laren, die hij in 1973 won met een fluitsolo. Boy Edgar, de legendarische bandleider, zei destijds als juryvoorzitter: "Ronald Snijders has extreme skill and creativity." Chick Corea schreef in 1976: "You’re a great flutist and an excellent composer…" En jazzjournalist Rudy Koopmans merkte enige jaren later op: "De briljantste Nederlandse fluitist op het gebied van geïmproviseerde muziek.".

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden  begeleidt. ‘All that jazz’ met Ronald Snijders start vrijdag 2 maart om 20.30 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 7,00 of 6,00 (UIT-met-je-Biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer