Zwols discotijdperk herleeft met feest

Zaterdag 9 juni 2007 kunnen de dertigers, veertigers en vijftigers, ofwel “de oudere jongeren” van nu, dansen zoals in hun tienerjaren. Aan de Jufferenwal organiseren Party Music Totaal Music entertainment en DIFF Dancemasters dan ‘The rythm is gonna get ya – first edition.

Een groots discofeest speciaal voor de Zwolse jeugd van de jaren ’70 en ’80, die nog steeds warme herinneringen heeft aan de avonden in de bekende discotheken van toen als Capitol, The Rose, Dijkhof en natuurlijk de Peperbuskelder. Met muziek van toen, én de DJ’s van toen! Het feest begint om 20.30 en duurt tot 01:00 uur. Volgens organistor Patrick Nobbenhuis van Party Music Totaal Music Entertainment uit Zwolle, zijn deze tijden bewust gekozen. Nobbenhuis: “We laten de oude tijden herleven, dus ook het tijdstip is zoals dat in de jaren ’70 was. Om 20:30 was het dringen voor de poort, en niet zoals nu pas rond middennacht. En om ervoor te zorgen dat de mensen er ook echt op tijd zijn, zijn de deuren slechts open van acht tot negen. De titel van het feest is ontleend aan een hit van Gloria Estefan. Iedereen die zich die plaat kan herinneren, zal zich vermaken op dit feest.”

De muziek zal verzorgd worden door DJ’s Patrick Nobbenhuis en Hans Plattel. Eind jaren ’70 en in de jaren ’80 waren zij de DJ’s van de genoemde Zwolse discotheken. Nobbenhuis: “Met Party Music verzorgen wij nu al 13 jaar bedrijfsfeesten en huwelijksfeesten door het gehele land en elke keer weer merk je dat er enorm veel vraag is naar de bekende hits uit de vroegere jaren. Platen van Boney M, Earth Wind & Fire, Dan Hartman, Aretha Franklin, stuk voor stuk hits waarbij je niet stil kan blijven zitten en iedereen de dansvloer op loopt. Nog niet zolang geleden stond er in de krant dat Zwolle dringend behoefte heeft aan een goede discotheek. Ik denk dat die behoefte niet alleen bij de jeugd bestaat, maar ook bij onze doelgroep. Want waar kunnen de mensen nu naar toe voor deze muziek? En als je al zo’n tent vindt, dan “begint” de avond pas rond middennacht. Dan moeten ze alweer naar huis omdat de oppas naar huis moet. Vandaar dit idee en als het aanslaat willen we het regelmatig terug laten keren. Vandaar de naam “first edition”.

Kaarten voor het feest kosten in de voorverkoop € 15,- en zijn te verkrijgen bij Café De Beurs aan het Grote Kerkplein in Zwolle, en bij muziekwinkel Van Leest in de Spiegelstraat in Zwolle. Ook is het mogelijk om kaarten te kopen op de avond zelf aan de deur voor € 17,50.

Er zijn echter maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar dus vol is vol!

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer