Onderzoek naar poging tot doodslag

Politie zoekt getuigen

Zwolle – Er is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van poging tot doodslag, waarbij een 18-jarige man uit Harderwijk gewond is geraakt aan zijn been. Die vond plaats op de Pilotenlaan, op dinsdag 20 december, rond 08:20 uur. 

 

Het slachtoffer stak als een van de laatste van een groepje van 6 à 7 studenten de weg over, toen hij werd aangereden door een auto die vanaf de IJsselallee de Pilotenlaan was opgereden. Het groepje liep in de richting van de Hogeschool  Windesheim. Met nagenoeg onverminderde snelheid reed de bestuurder van een donkerkleurige Audi op het groepje in. Het slachtoffer sprong nog naar voren maar kon niet voorkomen dat hij werd aangereden. Hij liep letsel op aan zijn knie. Een jongen uit het overstekende groepje informeerde nog even bij het slachtoffer hoe het ging. De politie wil graag in contact komen met deze jongen en andere getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844. Naar de toedracht van dit incident wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Nu is wat hier gebeurd is schandalig. Maar het verbaast me niks dat er eens een student ondersteboven gereden wordt. Ik fiets namelijk dagelijks door de Koggelaan en als je ziet hoe die studenten ,zonder te kijken, als ware kamikazes de weg opsjouwen… Als je dan nog belt of roept kijken ze je aan alsof je gek bent.


  Maak melding

 2. Vanaf de IJsselalle de Pilotenlaan op? Mis ik hier niet de Burgemeester van Walsumlaan? Verder schandalig dat de auto niet gestopt is, maar soms kunnen de studenten ook erg uitdagen. Zelf al meerdere keren gehad dat studenten oversteken op een plaats waar het niet hoort en doordat ze in groep lopen denken daarmee voorrang af te dwingen. Vervolgens geef je aan dat het aso gedrag is en dan krijg nog een grote mond terug. Dus dat zit er aan te komen was slechts een kwestie van tijd.


  Maak melding

 3. Ik verwacht op korte termijn een aanpassing van de situatie, met het aanleggen van een zebrapad.

  Het is zeer ernstig dat iemand is aangereden, echter rijd ik ook regelmatig via deze route en word geconfronteerd met klakkeloos overstekende studenten. Zeker in een groep denken zij voorrang te moeten nemen.  Maak melding

 4. Alleen lijkt het verhaal van Bertus hier niet helemaal op te gaan; dit lijkt meer op wat Nathalie zegt: grote groep die gewoon door denkt te kunnen/mogen lopen….. ‘recht van de sterkste’ zeg maar.
  Deze student was immers de laatste van een groep dus dat rakelings ervoor langs gaan is er in wezen wel bij maar als het echt om een groep gaat, dan moet die auto dus op voorhand al gewoon doorgereden hebben terwijl er nog een grote groep reeds voor zijn auto op de rijbaan liep.

  Volgens mij hebben de ‘juisten’ elkaar getroffen……


  Maak melding

 5. Gewoon een zebrapad maken, dan moeten ze wel stoppen. Ik maak daar ook regelmatig mee dat auto’s gewoon extra gas gaan geven richting dat stukje kruising. M.a.w. jullie moeten wachten, ik heb voorrang en als je toch gaat oversteken ben je ‘aan de beurt’. Dat extra gas geven is dan als een soort afschrikwekkend effect bedoeld.


  Maak melding

 6. er is geen zebrapad dus voetgangers moeten wachten!
  Natuurlijk wil je geen ongelukken, nu wordt je gedwongen te stoppen door de studenten want zij lopen gewoon door, kijken niet eens op…. kan heel bedreigend zijn als je wordt ingesloten door studenten die toch menen hun “recht” te halen, door over te gaan steken, zeker met kleine kinderen in de auto!
  Misschien moet er een zebrapad komen of moet het windesheim verkeersles gaan geven. Want zoals de situatie nu is hebben auto’s voorrang!
  nee ik heb geen donkere audi….


  Maak melding

Reageer