Zwolse Vogelmarkt in IJsselhallen

Zwolle – Op zaterdag 25 februari vond in de IJsselhallen in Zwolle weer een nieuwe editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Liefhebbers konden uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden vogels, die te koop werden aangeboden. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken,  blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging "De Volièrevriend", was er ook dit keer in geslaagd om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestond dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.900 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels bood de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

 

20120225vogels2.jpg

 

Naast de enorme collectie vogels, waren er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kon verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbraken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten. De hele dag was er een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten hield. 

20120225vogels7.jpg

20120225vogels.jpg 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Een dieren arts aanwezig ? Laat me niet lachen , Genoeg zieke vogels gezien bij de handelaren die binnen enkele seconden zo om zouden kunnen vallen, Veel vogels slecht in conditie en die buitenlanders die alles hutje mutje in een kooi proppen voor vervoer. Niemand die hier op let. Voor mij de laatste keer deze markt. 2 keer geweest 2 keer hetzelfde verhaal .


  Maak melding

 2. Bel 1444, misschien kunnen ze eens een kijkje nemen. Ga jij mee kun je aanwijzen om welke vogels/handelaren je bezorgt bent. Daar zijn ze toch voor? En dit bedoel ik serieus @vogelliefhebben en niet om je in het ootje te nemen.


  Maak melding

 3. Hahah de vogeltjesmarkt, eerlijk gezegt nog nooit van gehoord. En inderdaad er worden veel mensen van buiten de landgrenzen getrokken. Ik moest nota bene gisteren roemenen de weg wijzen naar de ijsselhallen.

  Goede vakantie verder.


  Maak melding

Reageer