Berkum speelt gelijk tegen Oranje Nassau

Zwolle – Hoofdklasser Berkum heeft het thuisduel tegen Oranje Nassau met een 1-1 remise afgesloten nadat beide ploegen de nodige kansen op de overwinning lieten liggen. Dat zorgt ervoor dat in beide kampen de ranglijstproblemen aanhouden, al lijkt de schade vooralsnog beperkt omdat ook de concurrentie punten liet liggen. “Dit was een teleurstellend resultaat als je ziet hoeveel mogelijkheden we hebben gehad. We hebben veel risico’s genomen maar hij wou er weer niet in, dat is het probleem,” verzuchtte Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop. “In de eerste helft had Berkum overwicht wat betreft balbezit, maar daarna was het een open wedstrijd. Het was een terechte uitslag, maar daar schieten beide ploegen niets mee op,” aldus zijn Groningse collega Henk Konings.

De Zwollenaren begonnen aanvallend en Youp Kok was dicht bij de openingstreffer toen hij na balverlies in de ON-defensie onmiddellijk uithaalde. Keeper Jansema keerde het schot echter met een uitstekende reflex. Even daarna kwam Berkum goed weg toen Thomas Careman in kansrijke positie niet wist te scoren en een kopbal van Jaap Jacobs uit de daarop volgende corner maar net over ging. Gaandeweg het eerste bedrijf wist een goed omschakelend Oranje Nassau zich wat te onttrekken aan de druk en werd de Groningse ploeg steeds gevaarlijker met uitvallen.

Dat leverde in de eerste helft nog niets op maar al enkele minuten na de hervatting leek het mis te gaan voor Berkum toen Edmund Mijnheer zijn tegenstander Jacobs in het strafschopgebied vasthield. Scheidsrechter Burema was onverbiddellijk en kende een penalty toe, maar de inzet van Careman werd uitstekend gestopt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Daar putte de thuisclub moed uit en na ruim een uur spelen was het wél raak aan de andere kant. Jasper van Buiten leek hands te maken, al was er volgens ON-trainer Konings slechts sprake van een hoog geheven been, en ditmaal kreeg Berkum een penalty. Aanvoerder Marc van der Meulen schoot die onberispelijk in en zorgde zo voor de 1-0. 

Zoals vaker dit seizoen konden de Zwollenaren daar niet lang van genieten. In de 74e minuut belandde de bal bij invaller Ard Veenhof en zijn niet eens zo harde inzet verdween hobbelend in de hoek van het Berkum-doel: 1-1. Berkum kreeg in de slotfase nog flinke kansen om alsnog met de winst te gaan strijken maar een geweldig afstandsschot van Kassim Bizimana werd gepareerd door de uitstekend keepende Jansema en de ON-verdediging bracht, nadat Chris van der Meulen vanaf de cornervlag twee man had gepasseerd, op de doellijn nog redding. Ook Edmund Mijnheer en invaller Kevin Schmidt wisten het ON-doel in die laatste minuten niet te vinden, zodat het bij een toch voor beide ploegen wat onbevredigende remise bleef.

Artikel delen:

Reageer