Tweede sprookjestocht groot succes

Zwolle – Zondagochtend om half twaalf verzamelden meer dan 100 sprookjesliefhebbers zich bij de Sassenpoort voor de tweede Sprookjestocht van meesterverteller Stan Fritschy. De tocht wordt elke maand georganiseerd in het kader van Zwolle Grimmstad.

 

Van alle kanten kwamen ouders en grootouders met kinderen én volwassenen zonder kinderen naar de Sassenpoort. Op het gezicht van verteller en organisator Stan Fritschy was de verbijstering af te lezen. De eerste tocht had in de kou al 70 nieuwsgierigen gelokt. Toen was 40% uitgenodigd om bij de officiële start van Zwolle Grimmstad te zijn. Deze tweede keer was de test om te zien of op zondagochtend Zwollenaren uit hun huizen te lokken zijn voor een sprookjeswandeling. De overweldigende opkomst bewijst dat cultureel ondernemerschap zich loont. Zelfs van buiten Zwolle is men op de tocht afgekomen.

 

Stan Fritschy, de Verhalenman, vertelde vóór de Sassenpoort de eerste helft van Doornroosje. Terwijl Doornroosje aan haar 100 jaar slapen begon trok de hele groep door het park aan de stadsgracht, over de Sukerbult en langs de Fundatie. Op de mooiste plekjes en de trappen van het museum luisterden kinderen en volwassenen vol aandacht naar sprookjes over spinnenwielen en betoverde prinsessen. “100 jaar later” kwam de groep terug bij de Sassenpoort om te horen hoe Doornroosje door een moedige prins uit haar betovering werd bevrijd. De tocht eindigde bij Samen Zwolle aan de Nieuwe Markt. Velen maakten van de gelegenheid gebruikt om in dit prachtige, nieuwe restaurant te genieten van een sprookjeslunch.

 

De Verhalenman, gestoken in een spiksplinternieuw sprookjeskostuum, zal in 2012 elke maand een sprookjestocht blijven verzorgen. Elke maand een andere tocht langs de prachtigste plekjes van Zwolle Centrum en elke maand met weer andere sprookjes van de gebroeders Grimm.

Artikel delen:

Reageer