Violist Adriaan Stoet op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 11 maart vindt op het Zwolse Cultuurschip Thor een bijzondere muzikale ontmoeting plaats. Pianist/componist Rik Elings en violist Adriaan Stoet presenteren die middag tijdens het “Uurtje Cultuurtje” een afwisselend programma waarbij gepassioneerd vioolspel en subtiele pianoklanken centraal staan. 

20120226adriaan_stoet.jpg

“Een eigentijdse violist die in staat is klassieke en moderne muziekstijlen te combineren”, zo valt Adriaan Stoet het best te omschrijven. Hij staat bekend om zijn krachtige, gepassioneerde vioolspel waarbij een opvallend warme toon gekoppeld is aan zijn verfijnde techniek. Tel daar Rik Elings’ briljante improvisatietalent én vermogen om op een meesterlijke manier te begeleiden bij op en het zal duidelijk zijn dat dit een uniek duo is!

Als solist speelde Adriaan Stoet inmiddels op de meest uiteenlopende podia in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte hij samen met o.a. Louis van Dijk, Herman Krebbers, Emmy Verhey, Cor Bakker, het Rococo Ensemble, de Zwolse Muziekfabriek en is hij te beluisteren op diverse cd-opnamen. Daarnaast is Stoet oprichter van de Zwolse Vioolacademie en als docent verbonden aan het ArtEZ Conservatorium. Tijdens de concerten op Cultuurschip Thor zullen opzwepende gipsyklanken, verstilde filmmelodieën, walsen van Andre Rieu en het spectaculaire ‘Nights of Passion’ – door Elings en Stoet geschreven voor de Zwolse Muziekfabriek – op het programma staan.

De concerten van Rik Elings en Adriaan Stoet vinden plaats op zondag 11 maart om 12.00 uur en om 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 11,90 (€10,- met 19% BTW). Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl. Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle,www.cultuurschipthor.nl.

Artikel delen:

Reageer