Kansloze middag voor Be Quick in Ede

Zwolle – In de loop van de zaterdagmiddag rolden de uitslagen langzaamaan binnen en het stond er echt: DTS – Be Quick 7-0. Wie het laatste decennium Be Quick op de voet heeft gevolgd, moest waarschijnlijk even een keer extra met de ogen knipperen of ging terstond op zoek naar de leesbril. Sportief bevindt het vlaggeschip van de vereniging zich allerminst in gunstig vaarwater. Na de winterstop kwam daar  alweer een teleurstelling bij: een heupoperatie zal Joram Hendriks de rest van het seizoen aan de kant houden. Dat betekent dat het beoogde basiselftal per 15 juni 2011, toen het er allemaal nog vrij rooskleurig uitzag, vrijwel geheel is verdwenen. Jonge getalenteerde spelers maakten hun opwachting, maar hebben even tijd nodig. Dat zij nu de kastanjes uit het vuur moeten halen, valt hun niet aan te rekenen.

De thuiswedstrijd tegen DTS ging ook met ruime cijfers verloren, maar toen legde Be Quick desondanks een behoorlijke wedstrijd op de mat. “Dan hoop je toch dat er nog iets te halen valt vandaag” zegt Be Quick trainer Bert Hendriks “maar het eerste doelpunt van DTS lag er na een paar minuten al in.” Wat volgt is een kansloze wedstrijd. “We zijn op alle fronten overklast en hebben zelf geen kans gehad.”  Namens DTS zijn Alkan en Magee twee keer succesvol. Atibi, Speelziek en Berends maken de andere doelpunten.

Geen punten dus voor Be Quick. Daar staat tegenover dat de andere ploegen die het moeilijk hebben vandaag ook geen punten wisten te pakken. Zij zijn nog altijd binnen handbereik. “Volgende week wacht Olde Veste uit Steenwijk. Dan moet je dus wél wat pakken” zegt Bert Hendriks. Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden (55. Marnix Teensma), Jordy Hendriks, Taco Reijnen,  Bram Horstman, Thomas van den Berg, Frank Oosterhof,  Sander Bolt, Bas Buimer, Mehran Ali Pour Asli (60. Nima Shimeri), Thijs Coenders.

Artikel delen:

Reageer