GroenLinks wil VVV Zwolle behouden

Zwolle – De raadsfractie van GroenLinks Zwolle vindt dat voor een echt gastvrije bevordering van (cultuur)toerisme een duidelijk herkenbare VVV, in een gebouw , op een centrale locatie in de binnenstad, noodzakelijk is. In 2011 hebben 95.000 mensen een bezoek gebracht aan de VVV Zwolle. Dit duidt  er op dat veel mensen persoonlijke informatie en advies op prijs stellen (NB: in 2010 was sprake van 70.000 bezoekers).
 
GroenLinks roept daarom het college op alles in het werk te stellen om te voorkomen, dat per 1 januari 2013 de fysieke VVV wordt gesloten. Ook roept GroenLinks het college op om eerst verschillende -met direct betrokkenen uitgewerkte- toekomstscenario’s aan de gemeenteraad voor te leggen, voordat onomkeerbare beslissingen genomen worden. GroenLinks wil daarbij ook dat de ondernemers in Zwolle bijdragen aan het op een vernieuwende wijze vorm geven van de huidige doelstellingen van de VVV.  
 
 
 
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Geen oude schoenen in de drekbak doen voordat je nieuwe hebt….
  Gemeente en toeristenclub mogen niet voor hun verantwoordelijkheid weglopen. Dus eerst met een alternatief komen waarbij ze zelf ook een flinke duit (euri) in ’t zakje doen. Op die manier is er misschien wel een ondernemer of andere partij te vinden die dit overneemt/oppakt.
  Voorwaarde voor de nieuwe locatie is, dattie per auto bereikbaar is (stop and go). Het huidige kantoor (hoofdwacht) was de enige plek waar je direct een vvv-bon kon scoren. Misschien iets voor de spoorzone?


  Maak melding

 2. Natuurlijk niet bij de spoorzone. Voor toeristen zit de VVV op de beste plek van zwolle. Je loopt er immer langs. In de zomer dicht bij de jachtjes die zwolle aandoen, en natuurlijk iedereen die de binnenstad bezoekt. Het moet daar blijven, hoe dan ook.


  Maak melding

 3. ’t is maar net wat je gewend bent, Wichert;)
  Er zijn ook vvv-kantoren in stations gevestigd.
  Als ut maar goed is aangegeven.
  Tussenvoorstel: aan de stationskant van de binnenstad: Potgietersingelkant van dat museum “de frustratie”;)


  Maak melding

 4. Goed voorstel van GL! Ik zie mijzelf nog in Frankrijk en altijd eerst naar de VVV daar en dan pas camping zoeken. Denk dat er zo ook vele touristen zijn die in Zwolle komen naar de VVV gaan en zo de tourist uit gaan hangen (even die camping weg denken dan…).


  Maak melding

 5. 95.000 bezoekers? Fundatie 100.000 bezoekers en die wordt door provincie en gemeente op handen gedragen! Hopelijk krijgt de VVV dit ook voor elkaar?


  Maak melding

Reageer