Verkeerscontrole om inrijverbod Kanaalweg is lucratief

Zwolle – Maandagochtend 27 februari werd aan de Kanaalweg een verkeerscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden over de Kanaalweg aan zowel de Zwolse kant als de kant van Laag-Zuthem. Binnen een korte periode van ongeveer een half uur werden er zes overtreders bekeurd. Zij gaven allemaal aan de Kanaalweg als sluiproute te gebruiken.

De Kanaalweg heeft een inrijverbod voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen, behalve voor voertuigen van omwonenden en landbouwverkeer. Daarnaast rijden er veel fietsers. Ook in verband met hun veiligheid is sluipverkeer niet gewenst. De komende tijd zal er regelmatig worden gecontroleerd.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. och och och er staan op dat stuk weg een stuk of 3 huizen en het is een brede weg waar niemand er last van heeft als er eens een auto rijdt.
  politie ga eens wat nuttigs doen want jullie laten je nu te kijk zetten door die paar bewoners hahaha wat een stunt.


  Maak melding

 2. daar gaan we weer ze hebben weer een nieuwe melk koe gevonden.
  kunnen ze weer burgertje plagen.ga iets nuttigs doen.zoals boeven vangen.tip begin maar eens mensen te beschermen tegen die overvallen in zwolle.;)


  Maak melding

 3. ik denk dat mobieltje daar ook woond.ik zou zeggen morgen lekker er met een paar duizend auto,s er over heen kachelen.kan mobieltje z,n werk ook weer doen door weer tegaan bellen en klagen


  Maak melding

 4. wat een kansloze reacties hier. Klachten zijn klachten en wanneer deze klachten gegrond zijn, dient hier iets mee te worden gedaan. Waarom gedogen als het gewoon anders kan?  Maak melding

 5. @jora
  Een paar auto’s. Nu wel…. elke 5 minuten een auto. En als er niet gecontroleerd wordt? Nog altijd elke 5 minuten een auto?
  En breed man….. zóó breed. Met gemak passen 2 vrachtagens en 2 fietsers tegelijk langs elkaar….. .toch? Zelfs voor een 2-richting-fietspad is het nog niet bijster breed te noemen.

  Smalle weg. Max 60 km/h. Verboden in te rijden voor auto’s (uitzondering bestemmingsverkeer). Waarom zou het me niet verbazen dat ze nog heel wat meer geld uit die overtreders kunnen trekken. Ga even leuk laseren. Ben benieuw of ze zich wel braaf aan die 60 km/h houden…..

  Wat maakt het uit, die paar auto’s. Zolang het maar niet bij jou voor deur is………


  Maak melding

 6. Bericht door Tim, op 28 februari 2012 om 20:31
  wat een kansloze reacties hier. Klachten zijn klachten en wanneer deze klachten gegrond zijn, dient hier iets mee te worden gedaan.

  Helemaal mee eens Tim! De politie doet waar ze voor aangesteld zijn. De mensen die bekeurd worden geven allemaal aan de weg als sluiproute te gebruiken; dus precies datgene waarvoor de weg is afgesloten!

  Bericht door s, op 28 februari 2012 om 19:33
  daar gaan we weer ze hebben weer een nieuwe melk koe gevonden.

  Inderdaad…daar gaan we weer!
  Waarom is dit een melk koe? Waarom is dit niet gewoon werk wat de agenten op verzoek van aanwonenden en hun baas doen? Ik vind het juist wel netjes dat ze gehoor geven aan het verzoek van de aanwonenden.

  kunnen ze weer burgertje plagen

  Waarom is het bekeuren van mensen die een overtreding begaan “burgertje plagen”? Bovendien stel je het alsof dat is waar ze op uit zijn.

  ga iets nuttigs doen.zoals boeven vangen.

  Ook al zo vaak genoemd: dus, omdat er enkele agenten zich bezig houden met het bekeuren van mensen die een overtreding begaan worden er geen boeven gevangen?
  En totdat ALLE boeven gevangen zijn mag geen enkele agent overtreders bekeuren voor een overtreding die jij wel mee vindt vallen?

  tip begin maar eens mensen te beschermen tegen die overvallen in zwolle.

  Uiteraard wordt daar ook hard aan gewerkt!


  Maak melding

 7. Leg uit Jora. Wat is er zo ontzettend mis met mijn reactie?

  In een eerder topic trekt “s” ook al van leer tegen agenten. Alsof ze er alleen maar op uit zijn om geld binnen te harken en burgers te pesten. Een fatsoenlijke reactie komt er echter niet. (Zal hier ook wel uitblijven.)

  Maar wat doe ik verkeerd als ik vraag om wat toelichting?

  Schelden lijkt me sowieso niet nodig… (Ook niet in fatsoenlijk Nederlands 😉 )


  Maak melding

 8. @Jora, wat een typische reactie geef jij om 8.59 af, alleen omdat je het blijkbaar niet met @Plantje eens bent.
  Je zult toch wel vaker mensen tegen komen die het niet met je eens zijn, reageer je op deze mensen dan wel zo als je blijkbaar hier niet wil doen op WLZ tegen @Plantje.  Maak melding

 9. Aan de Kanaalweg staat blijkbaar een bord met een verbod. Nou is mijn verkeerstheorie misschien een beetje weggezakt, maar bij zo’n bord is mij geleerd, DAT JE ER DAN DUS OOK NIET IN MAG RIJDEN!!

  Mensen, waar hebben we het over! Gewoon netjes aan het bord houden. Doe je dat niet, ben je dus in overtreding. Tja. En dat levert wel eens een bekeuring op!


  Maak melding

 10. Ik denk dat die mensen die het onzin vinden dat er op de Kanaalweg wordt bekeurd, liever wachten tot een van die automobilisten die deze sluiproute neemt, een fietser aanrijdt. 🙁


  Maak melding

 11. Grappig trouwens….. overtreders bekeurende agenten worden beschouwd als burgertjes pesters. Maar wat zijn die overtreders dan? Die negeren willens en wetens de regels waarmee ze …. jawel……….


  Maak melding

 12. Je zou op die weg maar eens moeten fietsen op een zonnige dag. Dan piepen we allemaal wel anders als we door een jakkerende forens bijna van de sokken gejaagd worden!

  Gewoon een beetje aan de regels houden en dan komt het volgens mij wel goed!


  Maak melding

 13. als de politie het deed om de fietsers en omwoonenden te beschermen laat dan de kanaal weg even links liggen.maar laat ze dan eens op de stads bussen letten die willen en wetens kinderen en volwassenen in groot gevaar brengen en van hun sokken rijden. maarja daar hebben ze geen tijd voor ze zijn weer druk met andere belangrijke zaken.8)


  Maak melding

 14. ‘s’, daar hebben ze geen tijd voor, ze moeten toch boeven vangen??

  En wat hier betreffende dit onderwerp gebeurt, is dat er consequent de wet wordt overtreden. En bij stadsbussen kun je lang niet alle stadsbussen op een bepaald punt betrappen op die snelheidsovertreding.


  Maak melding

 15. fietsers daar terplekke fietsen altijd op de dijk die daar speciaal is aangelegd voor de fietsers.
  afgelopen zomer kwam ik er dagelijks 2 keer langs per dag met de scooteren dat 10 weken lang,in al die weken heb ik per keer hooguit 1 of 2 fiets gezien dus wat the fuck is het pribleem.
  kunnen die wouten toch beter nuttiger werk gaan doen zoals eerder gezegd die stadsbussen bekeuren want dat is echt 100 keer erger .
  ben het er wel mee eens dat als je er rijdt je een bewust risico neemt en dan ook niet moet zeuren als ze je snappen.


  Maak melding

 16. da’s inderdaad al een stuk genuanceerder, jora. Over prioriteit kun je twisten, echter, wat daar gebeurt is fout, en dat mag beboet worden.


  Maak melding

 17. @Jora, nu snap ik je reactie wel. Maar je reactie op Plantje nog steeds niet. Alleen omdat o.a. hij vind dat er tercht bekeurd is, omdat de auto’s hoe je het ook wendt of keert in overtreding waren.


  Maak melding

 18. laat het het duidelijk zijn ik spug mijn gal hier omdat de overheid nu dat het crisis is met belachelijke controles en boetes de burgers aan het plagen zijn.nogmaals laat ze boeven gaan vangen en mensen beschermen maarja dat levert geen geld op .


  Maak melding

 19. o ja noch een tip volgende week maandag zijn er weer praktijk verkeers examens voor kinderen op de basis school .
  kan de politie weer op de hoek gaan staan achter een boom,
  en boetes uit delen aan kindertjes geen bel op hun fiets hebben .  Maak melding

 20. Dit heeft niets met de crisis te maken. Mensen zeurden hier (en op andere plaatsen) al ver voor de crisis, dat de overheid enkel geld aan het binnen harken is. Als het ze puur te doen is om geld binnen te harken zetten ze een keer een radar controle op de IJsselallee neer.
  En burgers plagen….daar wordt toch niemand beter van? Ik kan me echt NIET voorstellen dat dat reden voor een controle kan zijn.


  Maak melding

 21. Dat is noch een tip noch correct Nederlands “s” 😀

  Ik stel de vraag die ik in het andere topic ook al stelde nog een keer:
  “Wanneer heb jij voor het laatst gehoord van een kind (of volwassene) die bekeurd werd van wege het hebben van een niet werkende fietsbel of het ontbreken van een fietsbel?”

  In het andere topic gaf je er ook al geen antwoord op, dus dat zal hier ook wel niet komen.


  Maak melding

 22. @Jora Klopt dat er naast een deel van de Kanaalweg een vrijliggend fietspad ligt, de Boerenlandroute. Op een bepaald moment (in de buurt van de buurtschap bij de Sekdoornse Plas, moeten de fietsers echter weer de wegop. Dat zijn vaak gevaarlijke punten. Ik veronderstel dat de politie juist daar heeft gecontroleerd.


  Maak melding

 23. @plantje ja ja nu weten wel hoe jij in elkaar steekt
  zeer kinderachtig om mij aan te vallen op een type fout.
  maar dit bevestigt mijn vermoeden je bent werkzaam bij de politie.
  het zelfde kinderachtig gedrag dus duidelijk.
  daarom ook al de eerste keer geen reactie van moi.
  😉


  Maak melding

 24. Haha! Geen antwoord kunnen geven en het er dan maar op gooien dat dat is omdat ik me kinderachtig gedraag 😉

  En of ik van de politie ben? Tja…


  Maak melding

 25. Het is zelfs erger schijnt. 500.000 van de 800.000 aangiftes schijnen niet eens in behandeling worden genomen door de politie. Er is dus nog steeds een enorm tekort aan politiekrachten. Als je dus betrapt wordt op dit soort futiliteiten ben je gewoon een loser.


  Maak melding

 26. @Plantje; Bij de politie…. hmmm…. zou wel wat voor je zijn, hahahahaha. Maar ja, je bent vader, dus dan ben je:
  – Politie
  – Docent
  – Maatschappelijk Werker
  – Sociaal Werker
  – Huishouder
  – Logistiek Medewerker
  – Kok
  – enz enz enz


  Maak melding

 27. Da’s waar, zijn we meteen weer ontopic.;)
  Wel grappig dat hier vaak wordt verondersteld dat bepaalde standpunten alleen maar ingegeven kunnen zijn vanuit een eigenbelang. Waar ik al niet overal gewerkt zou hebben…


  Maak melding

 28. Ach…als vader valt het voorlopig nog wel mee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.

  Maar hoe leuk het me ook lijkt: nee, ik werk niet bij de politie


  Maak melding

 29. Weet je wat makkelijk zou zijn: als iedereen zich gewoon aan de regels hield! Dan had de politie meer tijd om overvallers te pakken, stadsbussen aan te houden, etc. Nu moet de politie haar tijd besteden aan mensen die willens en wetens regels aan hun laars lappen. Geen overtreders? Meer tijd voor ander politiewerk!


  Maak melding

 30. volg het nieuws op tv dan weet je waar de poltie mee bezig is
  nog minder dan ik al dacht.en vooral al niet met belangrijke zaken want die verdwijnen op een vage wijze .
  jammer voor die mensen die heilig geloven in de politie
  bewijs geleverd i rest my case.;)


  Maak melding

 31. Ik geloof niet heilig in de politie (en terecht gezien er ook rotte appels zijn die op non-actief gezet worden of zelfs de bak indraaien omdat ze hun buurmeisje in hun achtertuin begraven hebben). Maar ik heb toch echt heel wat meer vertrouwen in de politie dan jij zo te lezen.

  Maar hoe kom je erbij dat ze zich vooral niet met belangrijke zaken bezig houden omdat die verdwijnen op vage wijze? Ik snap werkelijk niet waar je die onzin vandaan haalt.

  Het enige bewijs wat je tot dusver geleverd hebt (of lijkt te hebben geleverd) is dat je totaal geen vertrouwen hebt in de politie maar ook werkelijk geen idee hebt waar ze zich óók mee bezig houden behalve ‘boeven in het verkeer’ vangen (stel Litouwers die zonder benzine te hebben betaald in gestolen auto’s bijvoorbeeld…..)


  Maak melding

Reageer