Jaarlijkse vaccinatieronde van start

Zwolle – Op 5 maart 2012 start GGD IJsselland weer met de jaarlijkse inentingen van 9- jarigen en de vaccinatie van meisjes tegen HPV. De kinderen, geboren in 2003, worden volgens het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen de ziekten difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR). Meisjes, geboren in 1999 worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker (HPV). In total worden ruim 8.100 kinderen tegen DTP/BMR ingeënt. Daarnaast ontvangen 3750 meisjes over het gehele jaar de drie HPV- vaccinaties. Ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum ontvangen de ouders / verzorgers van de 9- jarigen een oproepkaart van het RIVM. In de bijbehorende brief worden datum, tijd en plaats van de inenting vermeld. Bij verhindering ontvangen de ouders na een jaar automatisch een tweede oproep.

Meisjes, geboren in 1999, krijgen een oproep voor de eerste 2 prikken. In augustus 2012 krijgen zij een nieuwe oproep voor de derde prik. Het is belangrijk dat meisjes direct met de eerste prik in maart starten. Alleen op die manier kan de serie binnen een jaar afgemaakt worden. Het complete vaccinatieprogramma staat op de website van de GGD: www.ggdijsselland.nl. Kijk voor meer informatie over de HPV-vaccinatie en baarmoederhalskanker op de website van de GGD of op www.prikenbescherm.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wel goed om even te bedenken dat het een keuze is die je hebt, de vaccinaties zijn niet verplicht. De HPV niet maar ook de DTP/BMR en andere kindervaccinaties niet. Helaas brengen de instanties het vaak als een vaststaand feit dat gaat gebeuren, dat vaccineren. Tuurlijk heeft vaccineren voordelen, maar er zijn ook nadelen, dus laat je goed informeren.


    Maak melding

Reageer