FC Zwolle in teken van Meer dan Voetbal Week

Zwolle – Afgelopen dinsdag is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Tweede Kamerleden kregen op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt door de mascottes van de betaald voetbalclubs, waaronder Zwolfje van FC Zwolle. Ook de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen Helmond Sport staat komende vrijdag in het teken van de Meer dan Voetbal Week.

De Meer dan Voetbal Week vindt plaats van 28 februari tot en met 5 maart. Tijdens deze week laat het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken. Op vrijdag 2 maart 2012, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport, vindt in het FC Zwolle stadion de afsluiting van de Meer dan Voetbal Week plaats.

Tijdens deze afsluiting staat het onderwijsproject Playing for Success centraal, met het thema ‘IJsseldelta is Meer dan Voetbal’. Playing for Success is een project waarbij kinderen les krijgen in het voetbalstadion om zich zo nog beter te ontwikkelen, passend bij hun mogelijkheden en talenten. Alleen op vrijdag 2 maart zijn de rollen omgedraaid. Een groep kinderen die nu het project volgt, gaat 15 wethouders van diverse gemeenten uit de IJsseldelta, een echte Playing for Success les geven. Zij gaan zelf ervaren wat de impact van het project is door middel van een zogeheten zintuigen-opdracht. Als beloning ontvangen de kinderen een etentje van en bij McDonald Zwolle-Noord, waarna de kinderen op uitnodiging van de club de wedstrijd FC Zwolle – Helmond Sport bezoeken.

FC Zwolle was de eerste club in Nederland die Playing for Success invoerde in samenwerking met SportService Zwolle, de gemeente Zwolle en het Zwolse basisonderwijs (Vivente, Catent en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio). Helmond Sport, de tegenstander van de avond, zal als tweede Jupiler League club een Playing for Success leercentrum in hun stadion openen. FC Zwolle wil het succes van het project overdragen aan Helmond Sport en daarom zal Albert van der Haar, ambassadeur van FC Zwolle United, voorafgaand aan de wedstrijd, de ‘Sleutel tot Success’ overhandigen aan Helmond Sport.
Artikel delen:

Reageer