Kutpuberz viert tienjarig jubileum

Ze hebben al een complete geluidsinstallatie opgeblazen na precies een halve seconde spelen en nu vieren ze het tienjarig jubileum. De Kutpuberz zijn weer bij elkaar en ondanks de vorderende leeftijd sterker dan ooit. Op 2 juni speelt de rockband in het Zwols Popfront, dat ook haar eigen feestje viert.

In 1997 komen vier muzikanten uit Zwolle bij elkaar om samen een Nederlandstalige punkband te beginnen. Het idee is, om vanuit verschillende muzikale invalshoeken tot een verrassende brij te komen, wat aardig gelukt lijkt te zijn. In de voorbije tien jaar (met optredens in Hedon Zwolle, Metropool Hengelo en op het Assendorperplein) is een collectie liedjes ontstaan met invloeden uit de smartlap, het betere rag- en smijtwerk van de Raggende Manne, country en punk. ‘We laten ons niet omschrijven in wat we doen’, zegt drummer Jacco Rodermond. ‘Het liefst stappen we na een in elkaar getimmerde set zwetend het podium af, om de kelen te blussen met bier en de moegestreden bovenarmen te laten hangen op de bar.’ Dat de band luid speelt, kan geconcludeerd worden uit het feit dat meteen na de soundcheck ooit een volledige geluidsinstallatie werd lamgelegd. ‘Al school daar een broodnodig stuk humor in’, zegt Rodermond.

‘Wat belangrijk is voor onze band. We spelen graag met muzikale grapjes, de rest neemt zichzelf al serieus genoeg.’ Als voorbeeld haalt de drummer het lied ‘Voorbij’ aan, een mix van een heuse smartlap, jaren ’70 disco en hardrock à la Kiss. ‘Je moet ons horen om ons te snappen’, vindt de band. ‘Dan kan je het ons daarna eens komen uitleggen.’ Kutpuberz speelt zaterdag 2 juni in het Zwols Popfront ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van deze instelling.

Artikel delen:

Reageer