Jantje Beton Collecte Zwolle

Zwolle – In de week van 5 tot en met 11 maart 2012 wordt de Jantje Beton Collecte 2012 in Zwolle gehouden, een collecte voor en door het jeugdwerk waarbij 50 procent van de opbrengst bestemd is voor de deelnemende clubs. Dat zijn in 2012 de Scoutinggroepen Jan Lijdinggroep, Zwolsche Zeeverkenners, Sint Christofoor Zeeverkenners, Indabagroep, Hopman Kippersgroep, Renatum ‘57 en IJsselgroep Zwolle-Zuid, het jeugdwerk van de Adventskerk Zwolle-Zuid, de jeugdafdeling van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, de speeltuinvereniging Stichting Azaleapark en de Hockeyclub ZMHC. Voor deze clubs betekent uw bijdrage dat zij allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen financieren.

De andere helft van de opbrengst besteedt Jantje Beton aan allerlei zinvolle projecten voor de jeugd in Nederland. Jantje Beton vindt dat kinderen vooral dichtbij huis buiten moeten kunnen spelen. Daarom realiseert Jantje Beton de komende jaren samen met de gemeente, kinderen en lokale partners in de gemeenten Den Helder, Gouda, Tilburg en Leeuwarden speelwijken. Centraal onderdeel van dit project is het ontwikkelen van een speelnetwerk in deze wijken: veilige en uitnodigende speelroutes voor kinderen naar school, speelplek, park of sportclub. Deze gemarkeerde speelroutes geven ze ouders het vertrouwen om hun kind zelf over straat te laten gaan. Voor andere gemeenten kan deze werkwijze een voorbeeld zijn.

Een ander idee van Jantje Beton is het SchoolSpeelPlein: een schoolplein dat ook buiten schooltijd toegankelijk is en waarvan de inrichting veel overlaat aan de fantasie en ruimte biedt aan allerlei spel. Kinderen zijn betrokken bij het ontwerp, realisatie en beheer van het plein. Er zijn al 14 van deze pleinen gereed of in ontwikkeling.In Zwolle zijn door Jantje Beton in de afgelopen jaren bijdragen verstrekt aan kindervakantie-activiteiten (huttendorp Stadshagen, circusproject) en jeugdactiviteiten (herinrichting speeltuin Wipstrik, verbouwing accommodatie, vervanging motorboot en kampvuurkuil diverse scoutingclubs).

Wij hopen dat u net als voorgaande jaren gul zult geven voor Jantje Beton.Als er nog jeugdorganisaties in Zwolle zijn die volgend jaar ook als club willen collecteren, kunnen die zich aanmelden via bij Jantje Beton Collecte, collecte@jantjebeton.nl.

Artikel delen:

Reageer