Jongens opgepakt voor inbraak Molenkreek

Zwolle – Dinsdag 28 februari werden twee 14-jarige jongens uit Zwolle op de Mosselkreek aangehouden en ingesloten voor een woninginbraak. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor een woninginbraak eerder die ochtend aan de Molenkreek.

Naar aanleiding van informatie van een getuige kon het tweetal worden aangehouden. Eerder die ochtend was er ook een burgernetactie opgestart voor deze inbraak. De politie zet het onderzoek voort.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Dat zijn ze nou, niet naar school, schijt aan alles.
  Ze zullen wel leren voor crimineel, want straks is een bijstandsuitkering ook niet te veel:'( Triest maar het zij zo:o


  Maak melding

 2. Tjonge….. laat ze echte boeven gaan vangen….. knulletjes van 14 jaar, daar durven ze wel tegen!

  Zooooo….. laat ik maar de generaliserende opmerking maken. Want ook al worden boeven gevangen, dan zal vast het ‘heldengedrag tegenover 14-jarigen’ het volgende probleempunt zijn.

  Maar terug naar de werkelijkheid: inderdaad mooi dat die gasten gepakt zijn en inderdaad wel zorgwekkend.
  Betreft het woningen die bewoond zijn of gaat het om leegstaande woningen? Dat zou voor mij nog wel ‘wat’ verschil kunnen maken tussen echte boeven of kwajongens…..


  Maak melding

 3. WFvN,voor jou is het een verschil als volwassene, maar zou het ook een verschil zijn voor de 14 jarigen anno nu? Verdient een 14 jarige die inbreekt in een lege school dezelfde straf als eentje die dat bij iemand thuis doet met dezelfde beweegredenen?


  Maak melding

 4. Bericht door Dame, op 29 februari 2012 om 16:26
  Opletter, het is Voorjaarsvakantie…

  Ja, niet aan gedacht inderdaad, moet er niet aandenken als de zomervakantie begint;)


  Maak melding

 5. @ Dame,
  Als het nou vakantie, of geen vakantie is, het is toch van de zotte dat die mannetjes zo maar bij je inbreken om financieel de vakantie door te komen. Of heeft u een andere mening.


  Maak melding

 6. Ligt eraan wat je onder een lege school verstaat. Voor mij geldt dat binnendringen in een bewoonde woning geen kwajongensstreek meer is. In een leegstaande school wel. In een school op momenten dat er niemand aanwezig is: fout.
  In een woning binnendringen vind ik doorgaans erger. Ligt ook aan de motieven. Binnendringen’omdat het kan vind ik wat anders dan binnendringen voor eigen gewin


  Maak melding

 7. ik ken de jongens persoonlijk 1tje is onschuldig en de andere is inderdaad degene die het heeft gedaan met een andere jongen de ene is al vrijgelaten de onschuldige en die andere jongen zit nog steeds vast sinds dinsdag ochtend/middag maar inderdaad niet zon goede actie


  Maak melding

Reageer