De Gasthuizen steunt levensverhalenproject senioren

Zwolle – Zwolse vrijwilligers helpen Zwolse senioren bij het schrijven van hun levensverhaal. Om het voor meer vrijwilligers mogelijk te maken dit vrijwilligerswerk te doen, heeft De Gasthuizen de aanschaf van een laptop en een scanner vergoed. 

gasthuizen.jpg

Het project, dat een jaar geleden startte, is een initiatief van de Zwolse welzijnsorganisatie voor senioren WijZ. Het draait op vrijwilligers. “We willen dit vrijwilligerswerk voor alle mensen mogelijk maken, niet alleen voor mensen die zelf een laptop en scanner hebben”, zegt projectleider Hennie van ’t Riet. “Want hoe meer vrijwilligers, hoe meer senioren aan het project kunnen deelnemen. Zonder de bijdrage van 1.200 euro van De Gasthuizen zouden we minder mogelijkheden hebben gehad.”

Deelnemen

De reden dat veel senioren de behoefte voelen hun verhaal op papier te zetten, is dat zij ook hun kleinkinderen een kijkje in hun leven willen geven, vertelt Van ’t Riet. “Zij hebben zoiets van ‘als ik er straks niet meer ben, is het fijn als zij toch kunnen zien wat ik allemaal heb gedaan en meegemaakt’.”

Vijfenvijftigplussers die hulp, begeleiding of een sparringpartner zoeken bij het schrijven van hun levensverhaal, kunnen zich aanmelden. Het project is er voor zowel senioren die al een begin hebben gemaakt met het schrijven van hun levensverhaal als voor senioren die van begin af aan een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “We hebben voldoende vrijwilligers beschikbaar, dus senioren die zich aanmelden kunnen waarschijnlijk direct aan de slag.”

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer