Zwolle in de ban van basketbal

Stichting Topsport Zwolle (Landstede Basketbal & Volleybal) gaat het Final Four evenement voor eredivisie jeugdbasketbal in Zwolle organiseren. De Stichting organiseert dit evenement samen met de Nederlandse Basketbalbond (NBB). Bij de Final Four strijden de vier beste basketbalselecties van de landelijke U(nder) 20 en U(nder) 22 tegen elkaar. Zij strijden om het kampioenschap van Nederland. Dit spektakel vindt plaats op vrijdag 11 mei om 19.00 uur, zaterdag 12 mei vanaf 12.00 en zondag 13 mei vanaf 14.00 uur in de ZBC hal in Zwolle.

Het bestuur van Landstede Basketbal is blij dat zij dit evenement naar Zwolle heeft kunnen halen. Zowel voor de club, als voor de stad Zwolle. De deelnemende teams van U-20 zijn Landstede Basketbal, Binnenland, Eiffeltowers en Zorg & Zekerheid Leiden. Zij mogen gaan strijden om de landstitel in de eredivisie. De deelnemende teams van U-22 zijn BV Noordkop, Amsterdam Astronauts, Matrixx Magixx en Mosquito’s. Zij mogen laten zien wie de beste is en zich kampioen mag noemen in de eredivisie van U-22.

Wedstrijden

De wedstrijden vinden plaats in het weekend van 11 tot en met 13 mei. In totaal worden er acht wedstrijden gespeeld. Op vrijdag zijn twee wedstrijden te zien tussen de nummers één en vier van U-20 én de nummers twee en drie van U-20. De winnaars van deze wedstrijden spelen de finale op zaterdag om 20.00 uur. De verliezers strijden om 18.00 uur om de derde en vierde plaats. Op zaterdag zijn er ook nog twee wedstrijden te zien. Deze wedstrijden gaan tussen de nummers één en vier van U-22 én twee en drie van U-22. De winnaars van beide wedstrijden strijden op zondag om 16.00 uur tegen elkaar om de titel in de eredivisie U-22. De verliezers spelen diezelfde dag rond 14.00 uur om de derde en de vierde plaats.

Toegang

De wedstrijden vinden plaats in de ZBC Hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. Dit is de thuishaven van Landstede Basketbal & Landstede Volleybal. De entreeprijzen zijn € 3,- voor volwassenen en € 1,50 voor jeugd (tot en met 16 jaar). De ZBC hal is op vrijdag 11mei vanaf 17.30 uur open voor de toeschouwers. Op zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 13.00 uur. Graag zien wij u dit weekend op de tribunes van de ZBC hal. Voor meer informatie over de Final Four kunt u terecht op www.landstede-basketbal.nl.

Artikel delen:

Reageer