Nationale Sterrenkijkdag op Nooterhof

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde voor de 31e keer de Landelijke Sterrenkijkdagen. Tijdens deze dagen openen veel (volks) sterrenwachten hun poorten, en stellen amateur-astronomen hun apparatuur ter beschikking aan het publiek. In Zwolle wordt op zaterdag 3 maart a.s., een Open Sterrenkijkavond georganiseerd door de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales. Vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur kunnen jong en oud (bij goed weer) door verschillende telescopen de sterrenhemel bewonderen op Doepark De Nooterhof. De toegang is gratis. 

20120229nooterhof.jpg

Een sterrenhemel oogst nog altijd de bewondering van veel mensen. Het schitteren van duizenden sterren op honderden lichtjaren afstand bevestigt de nietigheid van de mens. Slechts weinig Nederlanders beseffen wat eigenlijk aan de sterrenhemel te zien valt. De sterrenkijkavond bij V.W.S. Thales geeft het publiek de gelegenheid meer over deze verre werelden te weten te komen. Naast het kijken door een telescoop worden ook lezingen en presentaties gegeven, zodat op verschillende manieren iedereen een blik in het heelal wordt gegund. Bij bewolkt weer zal er ook een binnenprogramma zijn. Bij goed weer is met een telescoop de reusachtige planeet Jupiter met zijn manen te bewonderen. Daarnaast is de maan met haar vele kraters zichtbaar. Dieper in het heelal vinden we bolvormige sterrenhopen, nevels en sterrenstelsels van verschillende aard en grootte. Meer informatie over de avond is te verkrijgen bij de waarneemcoördinator van Thales: Peter Simmering (0654-238000).

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik was er ook en dacht dat het afgelast was. Ik heb het nummer thuis gebeld en ze waren in het Doepark, iets verder waar je niet met de auto mag komen. Er was een lezing en er waren 2 telescopen buiten werking 8) . Hij vertelde wel dat 30 maart in het Park de Weezenlanden een openlucht sterren kijk avond is. Dus nieuwe ronde nieuwe kansen als het mooi weer is. 😀


    Maak melding

Reageer