10 jaar Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Zwolle – In maart 2002 vindt de eerste repetitie plaats in sporthal S3 van het Meander College na een oproep in de krant. De wens van de huidige dirigent Albert Dam om een symfonisch jeugdorkest in Zwolle op te zetten is daarmee een feit. Het eerste concert wordt het ‘Concert voor Kinderen’ tijdens ‘de Stad-als-Theater’.

vuurvogel_2012.jpg

Na dit eerste concert gaat het hard en volgen meerdere hoogtepunten elkaar op: cross-over producties met de Meander Bigband tijdens "de Stad-als-Theater", in de prijzen vallen op het Nationaal Concours en bij de Volksliedcompetitie van Overijssel, openingsconcerten verzorgen op het Bevrijdingsfestival Overijssel en het Thorbeckegrachtfestival én uiteraard de drie buitenlandse tournees naar Duitsland, Italië en Frankrijk. Het jeugdsymfonieorkest telt inmiddels drie afdelingen. Daarnaast vallen onder de stichting een dwarsfluitensemble en drie koren waardoor wekelijks zo’n 175 jongeren bezig zijn met actief musiceren.

In maart 2012 mogen we dit jubileum uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zondag 18 maart vindt in Theater de Spiegel een groots jubileumconcert plaats met een reünie van oud-leden en bestuurders. Het Vuurvogel Jubileumconcert begint zondag 18 maart om 15.00 uur. Als solist zal niemand minder dan de eveneens jubilerende violiste Emmy Verhey aantreden in het beroemde vioolconcert van Max Bruch. Na de pauze zullen oud-leden in het reünieorkest nog een keer een paar "krakers van weleer" laten horen. Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. In maart 2002 vindt de eerste repetitie plaats …

    Dit is óf een bericht van tien jaar geleden, óf er is een typfoutje ingeslopen….. 😉


    Maak melding

Reageer